17.4 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Les xiques del CA Safor Teika van ser segones en la segona jornada del Campionat d’Espanya de Clubs

• L’equip femení va competir dissabte a Alcobendas i el masculí diumenge a Móstoles.

• Les xiques ja tenen assegurada la permanència a la categoria i lluitaran per l’ascens el pròxim 11 de juny a La Nucia.

El Club d’Atletisme Safor Teika va disputar el passat cap de setmana, amb els seus equips masculí i femení, la segona jornada del Campionat d’Espanya de Clubs a l’Aire Lliure en Primera Divisió, la categoria de plata de l’atletisme espanyol. Els quadrangulars foren a dos atletes per prova. 

Les xiques van competir dissabte a Alcobendas i van ser segones, realitzant una excel·lent competició, només superades per l’AD Sprint (Madrid), i quedant per davant de l’Oviedo Atletismo, terceres, i Hinaco Monzón, en quart lloc. Els xics van competir diumenge a Móstoles. Van ser tercers, per darrere de l’Alcorcón (1r) i de la Universitat d’Oviedo (2n), i superant al CEA Tenerife, que va ser quart.

En la classificació general, les xiques estan en la setena posició de la taula, i els xics en la dotzena, en ambdós casos d’entre 16 equips. Descendeixen a Segona Divisió els dos darrers i ascendeixen a Divisió d’Honor els dos primers. La darrera i decisiva jornada serà a un atleta per prova, l’11 o 12 de juny. En la primera jornada, que es va disputar el 30 d’abril a Gandia, els dos equips van ser tercers.

Els equips s’agruparan en dos octogonals (ascens i descens) en funció de la classificació obtinguda en les darreres dues jornades. “Les xiques lluitaran per l’ascens, encara que l’objectiu està més que complit, ja que tenen assegurada la permanència a la categoria, en classificar-se entre les huit millors, i aniran a La Nucia l’11 de juny sense pressió, a gaudir de la final”, va assenyalar el director esportiu del club, David Melo.

2 CHICOS EN MOSTOLES

Els xics, en canvi, s’hauran d’esforçar per no baixar. “És un equip molt superior als resultats que estem tenint però seguim llastrats per lesions d’atletes importants i sobretot, no haver estat segons en el primer quadrangular de Gandia ens ha portat a un segon combinat molt complicat, amb equips potents que lluiten per ascendir a Divisió d’Honor, com ara la Universitat d’Oviedo o l’Alcorcón. Així i tot, els xics ho van donar tot, estant a prop del segon lloc. A veure si recuperem a diversos atletes i podem assegurar la permanència”, va explicar Melo.

En categoria femenina (Lliga Iberdrola) van quedar primeres Belén Sospedra (100 m.t., rècord del club absolut amb 14.30), Pilar Vázquez (3.000 metres obst.), Laura Sanchis (triple salt), Mar Olvera (martell), Aina Olaso (javelina), i l’equip de rellevistes 4×100, format per Carla Pons, Binta Kelle Watt Ka, Maria Evangelista i Elena Cruceta, amb un registre de 48.40, rècord del club absolut.

Van ser segones Mónica Pascual (800 m.l.), Irene Escrivà (perxa) i María Muñoz (5 km marxa). Van quedar terceres; Elena Cruceta (100 m.l.), Iris Soler (200 m.l.), Neus Sansaloni (1.500 m.l.), Sofia Rchi (alçada), Aitana Ferrairó (triple salt), i Emma Almenar en els 5 km marxa.

També participaren: María Martínez i Alexia Pedrós (400 m.l.), Binta Kelle Watt (100 m.l.), Carla Pons (200 m.l.), Silvia Sanz (800 m.l.), Marian Ruiz (1.500 m.l.), Mara Rolli i Maria José Casinos (3.000 m.l.), Elena Martínez (100 m.t.), Belén Sospedra i Aitana Moscardó (400 m.t.), Lucía Botija (3.000 m obstacles), Cristina Segura (alçada), Silvia GarcíaGasulla (perxa), Laura Sanchis i Nayara Vila (llargada), Irene González i Joana Escrivà (pes), Irene González i Marta Alonso (disc), Andreea Giorgiana (martell), Alejandra Álvarez (javelina), Andrea CalabriAlmudena de Quero i Sara Gregori (100 m.l. extra); i l’equip de relleus 4×400, format per Mónica PascualAlexia Pedrós, Iris Estruch i Neus Sansaloni.

En categoria masculina (Lliga Joma) van quedar primers en les seues  proves Louis Dieumegard (400 m.t.), Raúl Bellón (alçada), Víctor Faus (disc) i Francisco Sospedra en 5 km marxa.

Van ser segons Sebastiano Gavasso (1.500 m.l.), Sergio Argul (3.000 m.l.), Víctor Moratalla (perxa), Iván Duarte (llargada), Víctor Faus (pes) i Antonio Montalva en javelina. Van quedar tercers; Antonio Aparicio (1.500 m.l.) i Javier Polo en els 3.000 metres obstacles.

També participaren: Bernat Pérez i Trinitario Pons (100 m.l.), Ausiàs Roch i David Concejo (200 m.l.), Jorge Boscà i Alejandro Martínez (400 m.l.), Borja Ortega i Guillem Tàpia (800 m.l.), Querubín Estarlich (3.000 m.l.), Víctor Leca i Mario Rico (110 m.t.), Jorge Costa da Veiga (400 m.t.), Abdelhafid Said (3.000 m obstacles), Vicente José Gimeno (alçada), Pau González (perxa), Laertes Peña (llargada), Mario Rico (triple salt), Rubén Mayor (pes), Alejandro Martínez (disc), Arturo Climent i Rubén Mayor (martell), Borja Climent (javelina), i Antonio Ferrer, en els 5 km marxa.

També l’equip de rellevistes 4×100, format per David ConcejoTrinitario Pons, Ausiàs Roch i Bernat Pérez; i el de 4×400, compost per Alejandro Martínez, Jorge Boscà, Guillem Tapia i Borja Ortega.

Novament el club vol agrair a les entitats filials que van aportar alguns atletes; CC El Garbí, CA Els Sitges (Burjassot), CA Guadassuar, CA La Rabosa (Alzira), CA Puçol, CA La Valldigna i CA Xàtiva.

Articles relacionats