Les xarangues animen les festes de Tavernes

El concurs de xarangues celebrat este dissabte en el marc de les festes majors de Tavernes s’ha consolidat com un dels actes més multitudinaris de les celebracions, i sobretot el de més animació per la dispersió dels grups musicals per diferens llocs de la ciutat tot just després de les actuacions a la plaça Major.

Pel que fa als premis, la xaranga “MDF”, del  Palmar, ha aconseguit el premi a la millor peça dotat amb 300 euros; “Askampa el poll”, d’Alzira, ha estat guardonada amb el premi al millor pasdoble, dotat també amb 300 euros, i “La jarranga”, de La Pobla de Vallbona, s’ha endut el premi per punts de referència, dotat amb 200 euros.

El temps ha respectat fins ara les festes de Tavernes, tot i que les males previsions, encara que la meteorologia ha condicionat el programa, amb nombroses variacions de lloc per precaució. S’estava més que res pendent del ball de disfresses celebrat este dissabte. La Volta de Motos Clàssiques, la gimcama i un espectacle de circ a l’aire lliure prevists per al matí de diumenge estaven pendents dels núvols, encara que finalment s’han pogut celebrar. No obstant, el triatló infantil previst per a les sis de la vesprada de diumenge ha estat directament anul·lat.

Festival de Bandes
Es manté, de moment, el XLII Festival de Bandes de Música, previst a les 20:30 d’este diumenge dia 9 a la plaça Major. Participen enguany la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i la banda de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat.
El concert, que s’emmarca dins dels actes de les Festes Majors, tindrà lloc aquesta vesprada a partir de les 20:30 hores.La Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat té previst interpretar les obres “Dolores Pedro”, de A. Sanchez Pedro i “Rubicon” de Bert Appermont. La batuta estarà a càrrec del director Ángel Martínez Escutia. 
La SIUM de Tavernes de la Valldigna interpretarà les obres “Nuestras Bandas de Música”, pasdoble de Francisco Andreu Comos, “Gloriosa” de Yasuhide Ito, i “Arabesque” de Samuel R. Hazo .

 

Et Pot Interessar