Les vendes del comerç minorista segueixen a la baixa

Les vendes del comerç minorista valencià van descendir un 1,3 per cent al juliol respecte al mateix mes de 2017, una caiguda superior a la registrada a nivell nacional, on va caure un 0,6%, segons dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).
La caiguda de les vendes del comerç minorista valencià va ser la tercera major de la registrada en les comunitats autònomes, només per darrere de la de Catalunya (-2,5%) i Cantàbria (-2,3%). En la ciutat autònoma de Ceuta també va disminuir un 3%.
No obstant açò, València lidera en percentatge anual l’augment de l’ocupació en aquest sector, amb una pujada del 2,3%, per sobre de la mitjana nacional situada en el 1%.
Amb la reculada interanual de juliol a nivell nacional (-0,6%), la facturació del comerç minorista a Espanya torna a taxes negatives després d’haver avançat un 0,7% al juny.
Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació d’aquest sector va caure un 0,4% en el setè mes de l’any, taxa tres desenes inferior a la de juny.
En taxa mensual (juliol sobre juny), les vendes del comerç minorista van caure un 0,4%, enfront del descens del 0,1% assolit en igual mes de 2017 i a l’augment del 0,2% registrat al juny d’enguany.
Per la seua banda, l’ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1% al juliol respecte al mateix mes de 2017, taxa dues desenes per sobre de la registrada al juny. Amb aquest avanç s’encadenen ja 51 mesos consecutius d’ascensos interanuals de l’ocupació en el sector.

Et Pot Interessar