Les regidores no adscrites de Vilallonga denuncien el retard en el pagament de subvencions

Les regidores no adscrites de l’Ajuntament de Vilallonga Alicia Gomis i Lidia Reig han denunciat l’endarreriment del pagament de subvencions a les associacions i clubs locals, que encara no han cobrat les ajudes municipals de l’any 2018.
Segons ambdues regidores, són moltes les associacions de Vilallonga que s’han dirigit a elles queixant-se de que no han cobrat encara. «Ens expliquen que han de portar avant els seus projectes en benefici dels veïns de Vilallonga avançant els diners de les seues butxaques o demanant favors als seus associats i proveïdors perquè l’Ajuntament no paga. Ens sembla totalment irresponsable i diu molt de la mala gestió de l’alcalde i el seu equip de govern, que les associacions de Vilallonga no cobren en el primer trimestre de l’any com a més tard. Li ho vam dir en el 2016, li ho tornem a repetir en el 2017 i de nou ho vam haver de fer al juliol de 2018 per registre d’entrada», afirmen.
Gomis i Reig afirmen que l’alcalde, el socialista Enric Llorca, ha argumentat que l’endarreriment es deu a que no han aprovat encara el pressupost del 2018. «Però el que no explicava l’alcalde i al seu equip de govern als veïns és que el pressupost no s’havia aprovat perquè no s’havia portat al ple a la fi del 2017 com a marca la llei. El pressupost per llei s’ha de portar al ple perquè siga provat i s’execute només començar el 2018 i puguen per tant cobrar les associacions o al gener o almenys en el primer trimestre de l’any, com estableix la Llei d’Hisendes locals en el seu article 169.2. L’aprovació definitiva del pressupost general pel Ple de la corporació haurà de realitzar-se abans del dia 31 de desembre de l’any anterior al de l’exercici en què haja d’aplicar-se».
Les regidores no adscrites lamenten que l’alcalde haja preferit retornar els diners anticipadament als bancs, «mentre té el poble fet un desastre i a les associacions de Vilallonga a l’espera de cobrar. Nosaltres preferim que s’invertisca més en els veïns i les seues associacions, que en els bancs. Les nostres associacions són l’ànima de Vilallonga, enriqueixen amb la seua labor desinteressada i altruista la cultura, l’esport, l’oci, la convivència, la solidaritat i per tant tots tenim el deure recolzar-les i ajudar-les en la seua tasca»
Els pressupostos de l’any 2018 es van aprovar en el ple del 31 de juliol, vgràcies a l’abstenció del PP i sense tenir en compte la proposta de les regidores no adscrites de pujar la subvenció a totes les associacions i clubs de Vilallonga en un 15% el que suposava exactament 12.045 euros, «quantitat que l’Ajuntament de Vilallonga es pot permetre tranquil·lament».

Et Pot Interessar