Tavernes fa una crida al civisme en festes

L’Ajuntament de de Tavernes  ha iniciat una campanya pel foment d’actituds cíviques i respectuoses (a la imatge) durant la celebració de les Festes Majors de la ciutat que tindran lloc entre este divendres 7 de setembre i el proper diumenge 16. La campanya, que es difondrà a través de cartelleria a les zones d’oci i els llocs de celebració d’esdeveniments, així com a les xarxes socials, incideix en la celebració d’unes festes igualitàries, on no hi haja cap tipus de discriminació cap a la dona, i on no hi haja lloc per a cap tipus de violència masclista. També s’incita a viure unes festes inclusives, lliures de qualsevol tipus de discriminació, unes celebracions saludables, sense abusos d’alcohol i lliures de drogues. I per últim, unes festes respectuoses amb el veïnat i el mobiliari urbà.

La imatge i el lema fan referència a la importància d’imposar l’afecte i el respecte en l’exercici de la convivència, eradicant l’odi i la discriminació, així com els comportaments incívics i poc saludables. La imatge, en concret conté dos cors enllaçats, una representació de la concòrdia, colorejats amb un ventall de tons que passen des dels colors de la bandera del col·lectiu LGTBIQ, al morat de la reivindicació de la lluita feminista pels drets de la dona i contra la violència de gènere.

«En esta ocasió hem volgut donar un missatge, l’efecte de l’afecte i el respecte, que transmet la voluntat dels vallers de ser una societat moderna i madura, que apel·la a un comportament cívic i respectuós, i que incideix en un missatge d’igualtat i respecte a la llibertat de la dona, i un rebuig de pla a qualsevol tipus de violència, especialment la masclista», ha assenyalat Noèlia Alberola, regidora d’Igualtat, Serveis Socials i Salut. «És molt significatiu que el lema apel·le als afectes, a l’efecte que té estimar-nos com a poble i entre veïns, i al respecte necessari per a que la diversió i el gaudi arribe a totes les cases», ha conclòs la regidora.

Encar Mifsud, regidora de Cultura i Festes, ha destacat la importància de «llançar un missatge en positiu per a viure unes festes plenes d’alegria i en pau». «Hem d’aconseguir un ambient en el qual tot el món es senta acollit, integrat en els festejos, i respectat», ha conclòs la regidora.

Per complimentar la campanya, la Regidoria d’Igualtat instal·larà un punt d’informació violeta durant la celebració de l’activitat del Super Grand Prix, on es donarà informació útil sobre la xarxa de recursos municipals i d’altres administracions en la prevenció i atenció de víctimes de violència masclista.

La campanya «L’efecte de l’afecte i el respecte» ha estat ideada i dissenyada per veïns de Tavernes participants en el programa EMCUJU de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna destinat a la contractació de joves qualificats en entitats locals.

 

Et Pot Interessar