Les millors figures del kiteboarding es reuniran a Oliva en la segona jornada del campionat d’Espanya del 22 al24 de juny

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Oliva ha acollit aquest dimecres la presentació en roda de premsa de la Spain Kiteboarding League 2018, Copa d’Espanya de Strapless & Freestyle circuit impulsat per la indústria nacional i avalat de nou per la Global Kitesports Association, la Real Federació Espanyola de Vela i la World Kiteboarding League. La Platja d’Aigua Blanca d’Oliva acollirà la segona trobada d’aquest campionat nacional, que tindrà lloc els pròxims dies 22, 23 i 24 de juny.
La presentació ha comptat amb la compareixença de Mireia Morera, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, organisme co-organitzador a nivell local, qui ha declarat que ‘’Oliva és un paradís per a la pràctica del kitesurf. És per aquesta raó que apostem fort en la seua promoció, donant-ho a conèixer dins del sector del turisme esportiu, posicionant-ho en el lloc que es mereix i oferint tot el nostre suport a aquest tipus d’esdeveniments i activitats. El meu principal objectiu com a delegada de Turisme és diversificar l’oferta, amb productes de qualitat que, alhora, actuen com a elements de desestacionalització i la Spain Kiteboarding League reuneix tots aquests condicionants i és, per tant, una magnífica oportunitat per a seguir augmentant l’oferta turística de la nostra ciutat».
Per la seua banda, Sebastián Ducos, organitzador local de campionat i president del Club Kite-surf Activa Oliva, ha avançat que, a més de la Copa d’Espanya, enguany Oliva acollirà també un Campionat Autonòmic de kitesurf en les modalitats de Freestyle & Strapless des d’on eixirà un rànquing autonòmic en el qual podran participar tots els «raiders» federats de la Comunitat Valenciana. Ducos també ha mostrat el seu agraïment als promotors del campionat així com als clubs comarcals que s’impliquen en la prova d’Oliva per la seua aportació amb el material i els monitors necessaris per a oferir baptismes de kite, sup i surf gratuïts per als més xicotets en el marc d’aquesta competició nacional. 
Igualment ha tingut paraules d’agraïment el promotor de la Spain Kiteboarding League, Juan Antonio Martín, qui ha subratllat que ‘’aquest campionat no seria possible sense la implicació d’institucions com la Federació Autonòmica de Vela, l’Ajuntament d’Oliva, amb la regidoria de Turisme al capdavant i el Club de kite-surf Activa Oliva que, juntament amb altres clubs de la comarca i empreses de la ciutat com Laydown Beach Club, Aperimax o Bitlla Rent, fan possible que desenvolupem aquesta prova que reuneix als millors raiders nacionals i altres figures internacionals com el hawaiano Keahi de Aboitiz, x4 Campió del Món de Surf Kite, que ens acompanyarà el cap de setmana vinent en les proves d’Oliva per a oferir una masterclass entre els raiders participants en la modalitat de Strapless». Martín ha assenyalat a més que el circuit es va consolidant amb la realització d’aquesta segona prova després de l’èxit del campionat en la passada edició posat que comptem amb els millors riders nacionals i internacionals del moment. Una altra novetat del campionat és que la Spain Kiteboarding League, juntament amb el suport de la Global Kitesports Association, lliurarà els guardons Wild Card per al campionat del món que tindrà lloc en Tarifa el pròxim mes de juliol en les modalitats de Strapless i Big Air’- conclou Juan Antonio Martín.
La presentació de la SKL ha finalitzat amb les paraules de Sarai Terol, top4 actual en Freestyle woman de la Copa d’Espanya, i Sebastián Sucos Jr., promesa del Freestyle Nacional i Campió d’Espanya de TT:R els qui han animat als presents a conèixer d’a prop la pràctica d’aquest esport i a gaudir del campionat en viu el cap de setmana vinent a Oliva.

Et Pot Interessar