14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Les mesures correctores adoptades per ADIF aconsegueixen que les vibracions dels trens estén per davall dels límits

– ADIF notifica a Gandia que tots els valors de les circulacions dels trens se situen per davall dels Objectius de Qualitat Acústica

• L’àrea d’Urbanisme anuncia que Adif ha traslladat a Gandia un informe favorable sobre el nivell de les vibracions que provoquen els trens quan accedeixen a l’estació local a través del túnel, situant tots els valors de circulació per davall dels límit dels Objectius Qualitat Acústica permesos per llei (Reial Decret 1367/2007).

• L’empresa va efectuar labors de correcció i verificació de l’impacte esmolador dels ferrocarrils als carrers Cardenal Cisneros i Perú el passat mes de desembre a petició d’Urbanisme i de la Junta de Districte de Corea.

• Josep Alandete: “La resposta i la predisposició d’Adif a solucionar una llarga reivindicació veïnal ajuda a controlar les possibles molèsties provocades per les vibracions i contribueix al benestar de famílies i comerciants de la zona”.

• José Manuel Prieto: “És una bona notícia per al barri de Corea, primer perquè la tasca de l’Ajuntament funciona, també la de la reivindicació veïnal, i perquè hem aconseguit d’Adif unes mesures correctores que redueixen i minimitzen l’impacte i que estan funcionant”.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha anunciat que l’entitat pública Adif ha remés a l’Ajuntament de Gandia l’informe favorable sobre les actuacions que l’empresa va portar endavant al barri de Corea per a mesurar el nivell de les vibracions que es produïen als habitatges i comerços a causa del pas dels trens pel túnel d’accés a l’estació ferroviària de Gandia.
D’acord amb el document que ha facilitat l’entitat, els assajos acústics que ADIF va realitzar el passat 15 de desembre a les vivendes situades als carrers Cardenal Cisneros i Perú de Gandia conclouen que tots els indicadors registrats relacionats amb totes les circulacions dels ferrocarrils compleixen amb els límits acústics permesos per llei, situant-se, així, per davall dels Objectius de Qualitat Acústica que estableix el Reial Decret 1367/2007.
Cal recordar, que ja en 2020, l’àrea d’Urbanisme, va emprendre treballs en diverses ocasions per tal de comprovar i reduir el nivell de molèsties a aquestes zones, traslladant els corresponents resultats a l’empresa per tal de sol·licitar que s’efectuaren actuacions de correcció i verificació per a valorar l’impacte esmolador dels trens a l’hora de provocar vibracions en els habitatges. D’aquesta manera es donava resposta a les peticions de les comunitats veïnals afectades i de la Junta de Districte de Corea amb l’objectiu de solucionar el problema.

Arran d’aquesta comunicació positiva per part de la ferroviària, el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha agraït “la resposta i la predisposició d’Adif a solucionar una llarga reivindicació veïnal que ajuda a controlar les possibles molèsties provocades per les vibracions i contribueix al benestar de famílies i comerciants de la zona”.

Per la seua part, José Manuel Prieto, president de la Junta del Districte de Corea, ha mostrat la seua satisfacció davant “una bona notícia per al barri de Corea, primer perquè la tasca de l’Ajuntament funciona, també la de la reivindicació veïnal, i perquè hem aconseguit d’Adif unes mesures correctores que redueixen i minimitzen l’impacte i que estan funcionant en el districte de Corea”.

Articles relacionats