15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Les Falles de Gandia faran un seguit d’accions amb el comerç, solidàries i educatives

– La Junta Local Fallera ha començat certes activitats amb l’objectiu de visualitzar les falles de Gandia i posicionar-les dins de la ciutat, intentant, des de la responsabilitat, no caure en l’oblit.

Des de la Junta han assenyalat que “som conscients de la situació, realistes, empàtics amb la gent que ha passat una experiència roïna, i amb la certesa de no posar a ningú en perill, ni incomplint cap normativa. Però al mateix temps, mantenint l’esperança. Hem de ser positius”.

També puntualitzen que “Cal recordar que una de les condicions per adquirir la consideració de PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT per la UNESCO, és precisament tindre cura de la continuïtat de la festa. És la nostra obligació. No hi ha dreceres. Amb les màximes atencions a la situació pandèmica, és clar“.

Les quatre accions que s’escometran durant els pròxims dies aniran adreçades a:

1) El comerç de Gandia (accions de visibilitat amb els botiguers que començaran l’1 de març)

2) Activitats educatives (amb coordinació de la regidoria d’educació i amb la de política festiva per tal de fer activitats docents relacionades amb les falles)

3) Accions de les famílies falleres (per demostrar que les falles continuen ací; que el mes de març és el mes de les falles. El lema: GANDIA, CIUTAT FALLERA. Cadascú en sa casa, podrà promocionar aquesta idea)

4) Solidaritat i acció social (amb les associacions més necessitades que han demanat ajuda, per les circumstàncies extremadament dolentes i delicades a les quals han d’atendre).

A un més de la festa de Sant Josep es posa en marxa una campanya solidària.

La campanya: consisteix a fer valdre que Gandia és de les poques ciutats falleres que celebra missa en honor a Sant Josep i l’única en celebra una processó amb la imatge. Amb una marxa musical cerimonial pròpia estrenada en 2018, obra del compositor Hugo Chinesta.

Tot açò, al voltant de la parròquia de Sant Josep, al barri del Raval. Aquesta tradició és única en les grans ciutats falleres. A més enguany el Papa Francesc ha dedicat l’any 2021 a la figura Sant Josep.

Tot s’ha concretat en la següent acció: la realització d’un ninot de falla del patró que ha estat beneït hui en l’església de Sant Josep al Raval, per Mossén D. Priscilio. Aquest ha estat un acte estrictament religiós, lligat a la missa de 19.30 hores, i per tant sense convocatòria per part de la Federació. S’han observat estrictament les mesures de seguretat i higiene previstes en aquests casos.

El ninot portarà associat una humil vidriola perquè les persones que desitgen tindre’l a casa seua, puguen fer un donatiu – ells i el veïnat – i dedicar-lo íntegrament a acció social. Les persones interessades a tindre a Sant Josep en sa casa durant uns dies han de posar-se en contacte amb la FdF.

La junta ha assenyalat que “d’aquesta manera, a banda de ser solidaris, posicionem Gandia com a ciutat que manté viva la tradició d’honorar al patró de les falles i creem contingut perquè no es perda tampoc la «festa de les falles” com a referència del nostre poble. Les xarxes socials seran el vehicle per a parlar i que es parle, esperem que positivament, d’ell.

Articles relacionats