14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana desestima la suspensió del tancament de l’hostaleria

 

–  L’hostaleria seguirà tancada a la Comunitat Valenciana

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat la suspensió del tancament de l’hostaleria en considerar que aquesta mesura resulta “efectiva en un escenari d’àmplia transmissió comunitària” del coronavirus. “Redueix la concentració de partícules portadores del virus en l’aire i redueix el nombre de persones que poden estar exposades en qualsevol moment”, concreten els magistrats, en un acte notificat aquest divendres.

Els magistrats desestimen així les mesures cautelars sol·licitades en el seu recurs per l’Associació d’Hostalers de Castelló (Ashocas) contra les mesures restrictives en l’hostaleria contemplades en la resolució de la Conselleria de Sanitat del passat 19 de gener i la pròrroga d’aquestes, adoptada el 12 de febrer. Al seu judici, acollir la pretensió dels recurrents suposaria una “pertorbació greu dels interessos generals“.

Sense entrar en el fons de l’assumpte, que haurà de ser objecte de prova en el marc del procediment, la Sala ha tingut en compte per a dictar aquesta resolució un informe de la subdirectora general d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de la Generalitat.

Aquest informe, que va servir de base per a les resolucions sanitàries impugnades, descriu un alt nivell de circulació del SARS-Cov-2 a la Comunitat Valenciana, que la situaven en risc molt alt i, en determinats períodes, extrem.

Per al tribunal, “quan el nivell de circulació de virus és molt alt, la manera de previndre un gran nombre de defuncions i un excés d’hospitalitzacions és adoptar mesures més enèrgiques basades a minimitzar en la mesura del possible la interacció social“.

L’acte precisa que la decisió judicial se circumscriu al “punt de partida de la situació fàctica existent a la Comunitat Valenciana”, és a dir, a l’estat de la pandèmia en el moment en què es van dictar les resolucions de Sanitat, per la qual cosa la conclusió “no necessàriament ha d’extrapolar-se a situacions futures en les quals les circumstàncies concurrents puguen ser diferents”.

Articles relacionats