LES DARRERES DADES DE L’OJD ANUNCIEN LA FI DEL PAPER COM A FORMAT PER AL CONSUMIDOR DE NOTÍCIES

L’últim informe de l’OJD revela que entre ‘El País’, ‘El Mundo’, ‘ABC i ‘La Razón’ es difonien diàriament abans de la crisi 1.185.000 periòdics. En l’actualitat, amb prou faenes superen els 500.000 exemplars.

 

Prisa ha redoblat els seus esforços per a expandir-se a Llatinoamèrica i ha traçat un pla per a aconseguir a la fi de 2017, almenys, 100 milions de persones visiten la web de ‘El País’ cada mes.

L’informe adverteix a més que en aquest recentment estrenat 2016 els continguts audiovisuals de producció pròpia adquiriran un major protagonisme. La premsa regional segueix el mateix camí.

De mitjana la premsa ha tornat a perdre el 10% de les seues vendes i la seua difusió durant l’any 2015, un curs que en teoria es presentava més favorable a causa que la crisi de la resta de mitjans de comunicació semblava en retirada. El problema és que el desplome dels diaris és un enfonsament del consum del producte. En el cas de la televisió i al ràdio han mantingut inalterables les seues xifres d’audiències des de 2007 i fins i tot les han incrementat malgrat una llarga travessia que es va emportar amb si la meitat de la seua facturació publicitària.
Per contra, la premsa a més d’una crisi de facturació i d’anunciants ha hagut de suportar un desplome de consum del suport. Les notícies es lligen més que mai, però des de 2007 s’ha deixat de fer-ho en els diaris impresos. Els lectors –antics i nous- han volat cap a internet, un suport que els grans editors segueixen sense rendibilitzar. 

ABC cau un 15% i arriba als 100.0000 exemplars de difusió igual que Marca que es deixa un 13% l’any i amb prou faenes arriba als 140.000 exemplars, mentre que AS perd un 10% fins als 130.000 exemplars. 
Les solucions dels grans editors per a detenir la caiguda de la difusió de la premsa no han donat cap dels fruits esperats i s’han descuidat els punts de venda i les seues estratègies de distribució fins el punt que cada cop és més difícil 

Altre nou brot de coronavirus a la Safor