14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

LES CASETES DE LA PLAÇA TIRANT DE GANDIA ESTARAN EN SERVEI “EN UN MES O MES I MIG”

L’alcaldessa i la vicealcaldessa de Gandia, Diana Morant i Lorena Milvaques, respectivament, acompanyades de la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, han visittat aquest divendres l’estat de les obres de finalització de les casetes de la plaça Tirant, les quals podrien estar enllestides en un mes o mes i mig.
El projecte, que va deixar inacabat el govern de José Manuel Orengo (2007-11) tot i haver-lo inaugurat, i que el PP va ser incapaç d’acabar en la seua legislatura, és una realitat gràcies a l’impuls que li ha donat el nou equip de govern i a una subvenció de 240.00 euros de la Diputació de València.

L’alcaldessa ha recordat que ha estat prioritari donar-li una solució a aquesta balconada a la ciutat, remat del Centre Històric, del Passeig amb el riu, després de quatre anys d’abandonament durant la darrera legislatura. “Volem una ciutat pensada per a les persones, per anar a peu, per a l’oci, la cultura, l’ús de les famílies… etc”.
Així el Projecte de la Plaça del Tirant té dues vessants. Per un costat les obres per acabar la mateixa plaça que contemplen a més construir una eixida des de l’aparcament del Serpis a la plaça i evitar que els seus usuaris hagueren d’utilitzar la rampa dels cotxes. Aquesta plaça deixarà de ser un espai que no va enlloc com fins ara. Tindrà dos accessos, un pel Passeig de les Germanies i un altre per la passarel•la que es farà pròximament i que unirà aquesta plaça amb la de Sant Josep del barri del Raval. La nova Plaça del Tirant formarà part d’un circuit circular per a vianants dins de la ciutat connectat amb el centre històric i amb la Plaça del Prado. L’actuació es complementa amb altres projectes també finançats per la Diputació com són la peatonalització del pont vell d’Oliva o l’acabament del parc d’Ausiàs March a l’altra banda de la passarel•la.
Pel que fa al contingut i l’ús de les casetes, Izquierdo, com a regidora responsable del projecte, ha assegurat que tindran un ús social, comercial, turístic i administratiu. “Hem apostat per revitalitzar tota aquesta zona que estava abandonada, per generar una nova visió d’una de les entrades a la ciutat i per oferir serveis a la ciutadania recuperant una gran espai que s’ubica en un lloc privilegiat, estratègic”. Hi hauràdos àrees, una per a l’ús social i d’informació i un altra per abastar dependències municipals. Aquestes dos àrees sumen 6 locals pe a diferents usos. Així, per a la caseta més pròxima al Passeig s’ha pensat en crear una gran oficina d’informació per a la ciutat i centre d’atenció al visitant. Aquest serà un espai d’informació turística, de merchandansing de la ciutat, de venda d’entrades d’espectacles i esdeveniments que programe l’Ajuntament, un espai wifi i de noves tecnologies, entre altres coses. En definitiva un gran aparador per ala ciutadania que també contempla un espai per a lactància. Al costat s’ubicarà una cafeteria i enfront es contemplarà, en un futur, fer un parc de joscsinfantils pensatúnicament i exclusivaper als xiquets menors de tres anys o amb discapacitats.
A continuació, hi haurà uns locals destinats a l’anomenat Mercat Efímer:“Ocuparà l’espai central de les casetes. Naix de la idea que si una ciutat té una programació cultural específica també pot tindre una programació comercial. Així, en aquest local es poden fer tot tipus d’activitats comercials sobre el Nadal, la venda de flors de Tots Sants, els rams de Pasqua o sobre el treball de dissenyadors de Gandia, les possibilitats són infinites. També poden acollir activitats de diferents col•lectius i associacions que a més tindran fora una gran plaça que hi poden utilitzar”.
Per últim, hi haurà 3 casetes que seran per a dependències municipals. Hi podrem trobar les oficines d’agricultura, de l’OVIP (Ocupació de Via Pública) de Comerç i de l’OMIC (Oficina d’Atenció al Consumidor). També un centre d’interpretació del riu Serpis.

Articles relacionats