11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

DOBLE CITA PEL VALENCIÀ A LA FONT D’EN CARRÒS

La Font d’En Carròs s’ha convertit este dissabte en l’escenar d’una doble celebració que ha reunit milers de persones: la XXVIII Trobada d’Escooles en Valencià de la Safor-Valldigna i el 20é aniversari de la primera festa pel valencià a la Font d’en Carròs
Les Trobades d’Escoles en Valencià han continuat aquest dissabte el seu recorregut a la Font d’en Carròs amb més d’una vintena de pobles participants. Cercavila, exposicions, activitats diverses, tallers escolars, paradetes, partides de pilota valenciana, actuacions, exhibicions, entre altres actes festius han format part de l’oferta que s’ha desplegat a la plaça dels Xorros i als carrers contigus.

La Coordinadora pel Valencià Safor-Valldigna – Escola Valenciana i l’Ajuntament de la Font d’en Carròs han organitzat la XXVIII Trobada d’Escoles en Valencià amb un gran nombre de manifestacions de cultura popular valenciana. La jornada lúdica i festiva ha començat a les 17 hores este dissabte amb una concentració al pati del CEIP Francesc Carròs. Aquesta escola ha obert les portes perquè els assistents pugueren visitar l’exposició preparada per l’alumnat amb motiu de la Trobada. A les 17’30 hores la cercavila ha desfilat pels carrers acompanyada de la Colla de dolçainers i tabaleters de la Font d’en Carròs fins a la plaça els Xorros, espai on es desenvolupaven diverses activitats, entre les quals destaquen els tallers escolars i les paradetes. Al carrer de la Constitució es portava a terme una partida de pilota valenciana i la plaça Francesc Carròs era el centre de les exhibicions per celebrar la Trobada. Vora les 20’15 hores finalitzaven els tallers i la Petita Orquestra Pilotaire aprofitava per replegar els participants de la festa pel valencià i actuar davant l’oficina de Turisme. En acabar, tothom ha gaudit d’un sopar de germanor a la plaça de l’Ajuntament i l’actuació musical de King Kong Boy anunciarà el fi de festa de la Trobada.

Articles relacionats