11.7 C
Gandia
Divendres, 28 gener, 2022

Les brigades de la Diputació protegeixen de possibles incendis el nucli urbà d’Ador

Les brigades de la Diputació protegeixen de possibles incendis el nucli urbà d’Ador.

• Efectius de Divalterra a la comarca de la Safor treballen en una faixa perimetral en el municipi que abasta una superfície de 4,8 hectàrees

Les brigades forestals de la Diputació de València situades a la Safor treballen en l’obertura d’una faixa perimetral a Ador, que servirà per a protegir d’incendis forestals la urbanització pròxima a l’Ermita de Sant Josep i les zones del Cabeço, La Cister, El Collado i Els Quintanes.

Aquesta actuació va ser sol·licitada per l’Ajuntament d’Ador i el Consorci Provincial de Bombers, i se situa en el nord-oest del nucli urbà del municipi, amb un gran nombre d’habitatges que podrien veure compromesa la seua seguretat en cas que es declare un incendi forestal en la zona.

La faixa perimetral compta amb una amplària mitjana d’uns 42 metres i una longitud total d’1,15 quilòmetres. D’aquesta manera, la superfície total de l’actuació ascendeix a 4,8 hectàrees, dels quals ja s’han realitzat al voltant de 4,2. El treball dels brigadistes de Divalterra se centra a reduir continuïtat, tant horitzontal com vertical, de la vegetació que bufona amb els habitatges.

Treball manual

L’actuació abasta una superfície de 4,8 hectàrees amb discontinuïtats de 30 i 50 metres d’amplària, en funció del pendent del terreny i conforme al Pla d’Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana (PATFOR).

Els treballs se centren, principalment, en tasques de desbrossament de vegetació arbustiva i poda i clarege de la massa arborada malalta, mal formada i dominada; triturant a continuació les restes. L’orografia del terreny, que presenta grans desnivells, ha obligat a realitzar totes les tasques mitjançant eina manual.

Les actuacions en interfície urbana-forestal són prioritàries per a les brigades forestals de la Diputació de València, ja que són punts on bufona el terreny forestal amb el terreny urbanitzat, i es posa l’accent principalment en les zones on existeix major risc d’incendis per a protegir els habitatges d’un possible foc forestal i viceversa, el bosc d’un eventual incendi en un habitatge.

Articles relacionats

últims articles