21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Les Bandes de la Safor: l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna i l’Artístic Musical Carròs participen en el 45é Certamen de Bandes de la Diputació

– Llíria acull aquest cap de setmana el 45é Certamen de Bandes de la Diputació

– Sis agrupacions competiran dissabte 15 en les seccions Segona i Tercera, amb noves composicions, més premis i un jurat internacional que contribueix a promocionar la música de banda

El teatre de la Unió Musical de Llíria acollirà aquest dissabte, 15 d’octubre, la 45a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València, que comptarà amb la participació de sis societats musicals i un jurat internacional que contribueix a obtindre una major promoció del fenomen bandístic valencià.

La societat musical ‘Unió de Pescadors’ de València, ‘La Familiar’ de Benissanó i l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna competiran en la secció segona a partir de les 17.00 hores del dissabte, amb un màxim de 70 músics, amb peça obligada de Rafael Talens. ‘Golden Land’, de Saúl Gómez, serà l’obra lliure de la Unió de Pescadors; ‘Taj Mahal’, d’Hugo Chinesta, la triada per la Familiar de Benissanó; i ‘The Rise of the Phoenix’, de Teodoro Aparicio, la interpretació lliure de l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna.

certamen de bandes seccio segona

L’elecció de les obres, en general, reflecteix l’aposta de la Delegació de Bandes de Música de la Diputació, organitzadora del certamen, pels drets d’edició i composició o l’encàrrec fins i tot de noves peces amb l’objectiu de cuidar i difondre el repertori compositiu valencià.

És el cas de la secció tercera, que arrancarà aquesta nova edició del certamen provincial de bandes en la matinal del dissabte. ‘El Globo de Milá’, d’Hugo Chinesta, serà la peça obligada per a les tres agrupacions que concursen; una partitura de nova creació que hauran d’interpretar les societats musicals Santa Cecilia del Grau, l’Artístic Musical Carròs i la Unió Musical Algímia, amb un màxim de 50 components cada banda.

certamen de bandes seccio tercera

L’Agrupació Musical Santa Cecilia també ha optat com a peça lliure per una creació d’Hugo Chinesta, titulada ‘Seres’; el ‘Rubicon’ de Bert Appermont és l’obra triada per la banda de La Font d’en Carròs; mentre que la Musical d’Algímia d’Alfara interpretarà ‘Éxodo‘, de Salvador Rojo. La Societat Instructiu Musical del Palmar posarà el fermall a la matinal del certamen provincial com a banda convidada.

En paraules del diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, “la descentralització del festival de bandes i la seua celebració a Llíria és una de les grans novetats del certamen d’enguany, que continua contribuint a la vertebració sociocultural del nostre territori, però en esta ocasió eixint de la ciutat de València i desplaçant-se fins a un dels bressols de la música de banda”.

El responsable provincial ha destacat igualment l’impuls de la dotació econòmica en la present edició, amb l’increment en els premis, i novetats organitzatives tendents a modernitzar el certamen d’acord amb altres competicions nacionals i internacionals. El sistema de puntuació es basarà en una desena de criteris que valorarà un jurat presidit pel compositor Marco Pütz, amb la participació dels directors d’orquestra Tobias Haussig i Eva María Folch.

Articles relacionats