19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

La ciutadania de Ròtova tria on invertir els Pressupostos Participatius

– Ròtova tria adquirir equipament per a l’Espai Jove en la 2a edició dels Pressupostos Participatius

Ròtova ha conclòs el procés de la segona edició dels Pressupostos Participatius per tal que les veïnes i els veïns del poble pogueren proposar i decidir projectes al municipi, amb un compromís d’inversió de 15.000 €. El dilluns passat, dia 10 d’octubre, va finalitzar el període de votació pública de les propostes i dimarts 11 es van publicar els resultats. La proposta guanyadora ha estat la d’adquirir equipament per a l’Espai Jove projectat, amb 21,75 punts; i un 7,2% de la població major de 16 anys empadronada al poble. Així, aquesta proposta s’executarà al llarg de l’any 2023.

RESULTATS VOTACIO PUBLICA ROTOVA 2022 1

Pedro Ciscar, regidor de Participació Ciutadana, ha destacat «la diversitat en les propostes, tant per a infants com per a gent gran. Les opcions finalistes han quedat bastant igualades. Una vegada executada, en el cas que s’hi comptara encara amb pressupost, podria realitzar-se la següent proposta amb major puntuació».

Els Pressupostos Participatius són un procés de participació directa a través del qual la ciutadania fa seu el dret a prendre part en les decisions públiques, que forma part de Ròtova Participa, un dels pilars del projecte de municipi encetat a l’inici de legislatura. Amb açò, l’Ajuntament tracta de promoure el debat col·lectiu per a conéixer i prioritzar les necessitats de la ciutadania; fomentar la participació de la ciutadania i reforçar la seua confiança en la gestió dels recursos municipals; i apoderar a la ciutadania fent-la partícip en el disseny del projecte de poble.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i de la Diputació de València.

Articles relacionats