LES ASSOCIACIONS EMPRESARIALS DE LA SAFOR I LA MARINA S’UNEIXEN EN LA REIVINDICACIÓ D’UNA CONNEXIÓ FERROVIÀRIA

La Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) ha acordat adherir-se al manifest del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA) a través del qual ambdues institucions, a més, sol·licitaran a la Conselleria d’Infraestructures una reunió amb la finalitat d’abordar les infraestructures que uneixen a les dues comarques.

Així ho ha fet públic aquest dimecres el president de FAES, Rafa Juan, qui han mantingut una trobada en els salons de Foment-Gandia amb la presidenta de CEDMA, Sonja Dietz; el secretari, Esteban Cobos; el vicepresident delegat d’Infraestructures i Urbanisme, Benito Mestre; i la vicepresidenta delegada de Turisme i Comerç, Isabel Agulles. Per part de FAES també han estat presents el vicepresident de l’àrea de Turisme de la Federació i president del CES, Ramón Soler; el vocal de la Junta Directiva de FAES i president de NWS4, Javier Nogueroles; i la secretària general de FAES, Fina López.
Tal com ha exposat la presidenta de CEDMA, amb el manifest “volem exterioritzar davant l’autoritat competent el nostre desig que el projecte de creació d’una línia ferroviària per unir les comarques de la Marina Alta i la Safor, el que es denomina ‘tren de la costa’ siga engegat de forma immediata”. Des de l’entitat, consideren que “una comarca sense tren és una comarc sense futur” i, és per això, exigeixen al Ministeri de Foment que realitze al més aviat possible les gestions pertinents per dotar a la Marina Alta i la Safor d’una connexió ferroviària “digna”.
La reunió atén a la proposta del Cercle Empresarial de la Marina Alta a debatre sobre les infraestructures necessàries per a la vertebració de les comarques de la Safor i la Marina Alta, a més de millorar la competitivitat d’ambdues, com són la circumval·lació d’Oliva- Bellreguard i l’accés viari a l’autopista a la comarca, així com la línia ferroviària.
Un manifest al que se suma FAES, segons Rafael Juan, en mostrar-se “totalment d’acord amb una de les reivindicacions que considerem bàsiques i fonamentals per al creixement de l’economia d’ambdues comarques”. Des de la seva constitució, tal com apunta el president, “hem presentat a les administracions públiques i a la societat en general, el producte de les seves reflexions estratègiques i propostes, convocant a tots els responsables de la gestió pública a unir-se en el ferm compromís d’enfortir l’estructura econòmica de la Safor, garantia per al creixement econòmic, d’ocupació i de cohesió social”.

Així doncs, “el propòsit de FAES és col·laborar amb les diferents administracions per a la solució d’aquests problemes”. Com a patronal, “els instem a construir una nova etapa en la qual administració s’aprope més al ciutadà i el seu servei siga més eficaç i eficient, que el consens en la gestió sigui responsable i solidari”.
Des d’ambdues federacions no entenen que “no existisquen infraestructures públiques per connectar localitats de gran atractiu turístic a la Comunitat per a residents en altres províncies espanyoles i estrangeres”.
Per tot això, FAES i CEDMA han formalitzat així el seu compromís d’anar de la mà per aconseguir que el tren de la costa siga una realitat perquè, segons Dietz, “no només facilitaria l’accés de turistes i visitants de la comarca, sinó també el desplaçament dels habitants de la Marina Alta cap a Gandia, des d’on podran viatjar sense dificultat fins a altres províncies de la Comunitat i de la resta d’Espanya”.

Et Pot Interessar