17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Les arts de seducció medievals de la mà de Rosanna Cantavella

 

Dins del cicle de divulgació històrica de la Corona d’Aragó que la Generalitat Valenciana, la Mancomunitat de la Valldigna i el Grup Harca organitzen en el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, este cap de setmana, el dissabte 11 de març de vesprada, la catedràtica de Filologia de la Universitat de València Rosanna Cantavella impartirà la conferència “L’educació sexual a l’edat mitjana”, en què exposarà com es transmetien als jóvens les arts de seducció i les pràctiques amoroses en temps baixmedievals a través de manuals escrits a l’efecte.

No debades, Rosanna Cantavella (Vila-real, 1957) va publicar el 2013 l’estudi i edició d’El ‘Facet’. Una ars amandi medieval, un manual d’urbanitat i didàctica de l’amor i l’eroticitat de principis del segle XIV, que era traducció catalana i ampliació d’una obra llatina anterior en vers, el Facetus Moribus et vita. El manuscrit es conserva a la biblioteca del municipi occità de Carpentràs i la seua publicació va permetre accedir a la més extensa art de seducció coneguda en la Corona d’Aragó medieval i una de les més interessants de l’Europa occidental.

 A través d’eixa obra i d’altres de la seua època, la coneguda catedràtica de literatura medieval i membre del Clare Hall College de la Universitat de Cambridge desgranarà els passos de l’educació amatòria de la joventut medieval. Serà en l’almàssera del monestir de Valldigna a les 19:00 hores, a Simat de Valldigna, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

Articles relacionats