20.8 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Les ajudes Parèntesi Gandia III atorguen 218.000 € a 102 autònoms i xicotetes empreses

• Hui s’ha aprovat una nova remesa de 95 sol·licituds i només quedaran 7 pendents per al dilluns pròxim. En les tres edicions s’han repartit gairebé 2’7 milions d’euros, aportats per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament.

• També s’hi ha adjudicat altres 19 ajudes a la innovació i transformació digital, que sumen 122 ja concedides. S’estima que seran 170 les beneficiàries finals d’aquesta línia, amb un pressupost de 300.000 €.

El coportaveu del Govern, José Manuel Prieto, i el regidor de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez, han informat aquest matí d’alguns dels assumptes més destacats de la Junta de Govern Local, que, una setmana més, té la reactivació dels sectors productius després de la pandèmia com a eix central de les polítiques municipals.
“En el moment més decisiu, l’Ajuntament no podia més que redoblar esforços en prevenció, però també en la generació d’oportunitats, tat pel que fa a les ajudes directes a les xicotetes empreses i autònoms de la ciutat, 2,7 milions d’euros, només en el Pla Resistir Gandia, en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació; així com en la creació de llocs de treball”. En aquest sentit, Prieto ha recordat que hi ha diversos plans d’ocupació en marxa, en col·laboració amb altres administracions, així com la contractació durant l’estiu de 50 persones provinents de l’atur agrícola o, des de la setmana passada, 33 nous auxiliars dins la campanya Estiu Segur, contractats durant 3 mesos, amb un pressupost de 147.000 €.

Pel que fa a les ajudes econòmiques, Martínez ha explicat que hui s’han aprovat 95 noves sol·licituds del Parèntesi Gandia III dins del Pla Resistir que, sumades a les ja concedides fan un total de 102 de 118 presentades. Així, es tancarà aquesta tercera edició amb 218.000 € repartits en ajudes. Només s’ha exclòs 16 sol·licituds, la majoria per no correspondre’s amb els epígrafs establits a les bases. Hi ha un sobrant aproximat de 82.000 € que s’estudia reinvertir “en una nova línia que incloga altres sectors (tot i que la majoria ja han rebut ajudes), o bé obrint un nou període d’aquesta tercera edició per tal d’incloure noves sol·licituds, donat que la participació respecte a altres ha estat més baixa…”. La decisió s’anunciarà la pròxima setmana.

La Junta de Govern Local també ha aprovat aquest matí una nova remesa de 19 sol·licituds d’ajudes a la innovació i la transformació digital. Així, ja són 122 les concedides, 7 estan pràcticament aprovades i altres 42 es troben en estudi, amb la qual cosa l’estimació és arribar a les 170 aproximadament i gairebé esgotar el pressupost de 300.000 €. “És una molt bona notícia que 170 microempreses o autònoms hagen decidit invertir en innovació i tecnologia, perquè redunda en una major capacitat competitiva del nostre teixit productiu”, ha conclòs.

Articles relacionats