21 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Torna amb èxit el 10K Nocturn de la Platja de Gandia

• Manuel Gutiérrez (CA Albacete) i María José Cano (Serrà CA) guanyen el 10 K Nocturn de la Platja de Gandia Trasmediterránea-Memorial Toni Herreros

• La novena edició de la carrera, que va discórrer el dissabte passat per la platja gandiana, era la primera a celebrar-se a Gandia després d’any i mig d’aturada per la pandèmia.

• L’organització, el CA Safor Teika, va vetlar perquè es compliren en tot moment les mesures sanitàries.

Manuel Gutiérrez (CA Albacete) i María José Cano (Serrà CA) es van adjudicar la novena edició del 10 K Nocturn de la Platja de Gandia Trasmediterránea-Memorial Toni Herreros, que es va celebrar el dissabte passat amb eixida i meta a les 21 hores en el passeig marítim. Gutiérrez va recórrer la distància en 31 minuts i 12 segons, mentre que Cano ho va fer en 34:52.

El podi masculí el van completar Agustín Sieres (Serrà CA) que va ser segon amb 31:50, i José Luis Almiñana (Almirunning Cullera), tercer amb 32:09. Es dona la circumstància que Sieres i Almiñana, tots dos de Cullera, són encunyats.

7 LAS TRES PRIMERAS FOTO TONI DEUSA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dones segona va ser Marta Esteban (Serrà CA), amb 34:55 i tercera Marta Carbó (CA Camallaes) amb 37:23. María José Cano repeteix victòria, ja que va guanyar l’anterior edició de 2019. Per part seua, Marta Esteban va guanyar la nocturna de 2016.

La novena edició de la carrera, organitzada pel CA Safor Teika, amb la col·laboració de l’ajuntament. Va ser la primera gran carrera popular de Gandia i comarca a celebrar-se després d’un any i mig d’aturada per la pandèmia, per la qual cosa les emocions, tant dels corredors com del públic en general que va animar, van estar a flor de pell.

El ‘*speaker’ va ser el periodista Xavi Blasco, que va recordar la figura de Toni Herreros, qui fora vicepresident del club i entrenador d’atletisme, i mort en 2015. L’eixida, com és costum en aquesta prova, la va donar la vídua d’HerrerosAmparo Victoria, en aquell temps regidora d’Habitatge, i el seu fill, Carlos Herreros, acompanyats per les autoritats municipals, encapçalades per l’alcaldessa, Diana Morant, la regidora d’Esports, Lydia Morant, i l’edil de Turisme, Vicent Mascarell (que va participar com a corredor), així com el president del club, Vicent Boscà, i representants de les empreses patrocinadores, com Eduardo Tallada, de Trasmediterránea.

No va ser fàcil per als atletes populars finalitzar la prova, amb una humitat del 70% i una temperatura d’uns 24 graus que augmentava la sensació de calor. Van caure quatre gotes en el moment de l’eixida, però no van afectar el circuit. Només va haver-hi acte de lliurament de trofeus als tres primers homes i dones classificats en la general, com a mesura de prevenció per a evitar aglomeracions. Els corredors només podien llevar-se la màscara durant la carrera (el club els va facilitar) i en l’eixida es van senyalitzar els punts perquè pogueren mantindre la distància interpersonal. Durant la jornada del dissabte i el dia anterior a la vesprada es van entregar els dorsals en el centre comercial Plaza Mayor.

La carrera va ser un al·licient per als nombrosos turistes que visitaven la platja de Gandia, i al seu torn va comptar amb corredors arribats d’altres comunitats autònomes, com Castella-la Manxa, Múrcia o Madrid. Va haver-hi diversos punts d’animació amb batucades.

Els sanitaris de Creu Roja només van haver de realitzar assistències a cinc corredors fatigats després de la meta, però que es van recuperar “in situ”. Va haver-hi una derivació a l’hospital comarcal d’una corredora per un atac d’ansietat, però per circumstàncies alienes a la carrera.

L’organització vol agrair el paper de tots els voluntaris (escola i socis del CA Safor Teika, Associació de Veïns de Benipeixcar, Gandia Hoquei Club i els motoristes de Moto Event Safor) així com Protecció Civil, agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, sanitaris, brigades municipals i personal de neteja, que també van contribuir al fet que l’organització fora un èxit.

La gestora esportiva del club, Lidia Belada, es va mostrar satisfeta pel resultat. “Hem demostrat que es poden organitzar carreres populars incorporant les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries”, assenyala. També constata que hi havia ganes de tornar, “com estem observant per les nombroses felicitacions que estem rebent després de la carera i l’impacte en xarxes socials que està tenint aquest esdeveniment esportiu i turístic”.

Fotografia Toni Deusa

Articles relacionats