23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Ada Ares recorrerà el camí de Santiago pel coneixement, visibilitat i desestigmatització dels desordres mentals

L’artista, Ada Ares, que en 2019 va omplir ARC d’aneguets de goma amb la finalitat de donar-li més visibilitat a la salut mental, s’ha proposat com a nou repte recórrer al setembre el camí de Sant Jaume sota el lema “You’ll never walk alone“, mai caminaràs sola.

Per a ella resulta un repte important, ja que serà el primer viatge en solitari des que li va ser diagnosticada la seua bipolaritat en el 2013. Té previst començar el camí el pròxim 10 de setembre i com el seu lema indica encara que físicament faça el camí a soles, en l’àmbit emocional no serà així. “Ja que porte amb mi a molta gent que m’està recolzant en aquest projecte, no sols de Gandia que s’està bolcant amb el repte i no poden emocionar-me més, sinó també de moltes altres parts d’Espanya”.

Aquest repte s’està finançant a través de la venda d’uns aneguets xicotets que Ares porta creant en el seu taller des de novembre de l’any passat i als quals se li sumarà la venda de samarretes i polseres dissenyades per al mateix fi. També comenta que algunes empreses estan començant a contactar amb ella i a interessar-se pel projecte.

“Per a mi el camí va començar el mateix dia en què vaig comprendre que malgrat tindre un desordre mental, la meua vida no té per què ser diferent de la dels altres. I està sent meravellós perquè la gent està començant a adonar-se de la importància que té la salut mental en la vida de cadascun de nosaltres”, recalca Ada Ares.

Un projecte que compta amb el suport i la col·laboració de la Càtedra d’Innovació del campus de Gandia que exerceix la seua responsabilitat social mantenint vincles amb projectes, com el d’Ada Ares, els valors del qual estan alineats amb els nostres: superació, compromís, resiliència, proactivitat, creativitat i emprenedoria.

“Estem molt conscienciats de la cura del nostre cos sense adonar-nos que no tothom té un desordre mental però sí una salut mental. L’ansietat, la depressió, els atacs de pànic, el desordre bipolar i una gran quantitat de desordres mentals existeixen i produeixen un gran sofriment mental que unit a la por a l’estigma, i en alguns casos fins al rebuig social fan que augmente més i és degut a un desconeixement de la societat per aquesta mena d’afeccions”.

Aquells aneguets que van recórrer ARC 2019 aconseguint centrar l’atenció d’un gran nombre de persones gràcies a un joc de paraules “PATO-LOGÍAS” s’han convertit en la seua signatura.

Exposicions, ponències universitàries, galeries d’art; han fet que Ada Ares comence a ser reconeguda tant pel seu art com per la seua lluita cap al coneixement i desestigmatització dels desordres mentals.

Per a navegar al costat d’Ada pel camí de Sant Jaume pots trobar els seus aneguets a casa Pastor (Avda d’Alacant 150), Farmàcia Central (C/Major Gandia) i Tano (C.C. Plaza Mayor); o bé contactant amb ella en el 626387505.

Articles relacionats