21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

L’equip de bombers de Gandia arrasa al campionat d’Espanya

 

 

  • L’equip del parc de bombers de Gandia, campió d’Espanya a l’Encontre nacional de Rescats en Accidents de Trànsit

Bombers Gandia 2

L’equip del parc de Gandia s’hi ha erigit en campió d’Espanya a l’Encontre Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit (ENRAT) celebrat del 8 al 10 de juny a Lanzarote, on ha guanyat sis guardons i la màxima puntuació a la classificació general. Ser el primer a la general li ha valgut a més el passe directe al pròxim mundial de Luxemburg.

Es tracta de la setzena edició d’aquest encontre, promogut per APRAT, l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit, i que ha comptat amb el suport d’institucions locals, com ara el Cabildo de Lanzarote i el Consorci de Seguretat i Emergències de Lanzarote.

L’objectiu d’aquest tipus d’encontres és el perfeccionament continu en tècniques de rescat en accidents i la minimització dels efectes sobre les víctimes.

A l’anomenat ENRAT2022, el Consorci de Bombers de València ha estat representat per dos equips, un d’Alzira i un altre de Gandia, qui és qui finalment s’hi ha alçat amb el triomf, entre vora una vintena d’equips provinents de distints punts d’Espanya i l’estranger. Tots ells s’hi van enfrontar a diverses proves a la zona de maniobres, amb intervencions minuciosament analitzades pels avaluadors de l’encontre, i on s’hi havia d’excarcerar amb rapidesa i seguretat a les hipotètiques víctimes d’un accident.
Bombers Parc de Gandia 1

L’equip de Gandia ha quedat primer a la general, i també ha assolit el primer lloc a les categories de comandament, sanitari, maniobra estàndard, maniobra ràpida i segon classificat a equip tècnic. Sis guardons que reconeixen l’excel·lent actuació de l’equip al llarg de tot l’encontre. L’equip de Gandia ha estat conformat per Vicente Antonio Sala (comandament), Jose Ignacio PrósperAlberto PallásSergio Gascó, Javier Alonso i Pedro Barranco (sanitari). El cap de l’expedició del Consorci, tant de l’equip de Gandia com del d’Alzira, ha sigut l’oficial Jorge Sánchez.

Cal recordar que el Consorci de Bombers de València és referent en matèria d’excarceracions i rescats en accidents, i du a terme una intensa activitat en aquest aspecte al llarg de tot l’any a través del COMENEX del Consorci, el Comité Intern d’Encontres d’Excarceració. L’equip de Gandia, a més a més, ja ha sigut unes quantes vegades campió d’Espanya i ha sigut subcampió al mundial de Sud-àfrica de 2018.

El pròxim repte, el Mundial de Luxemburg, l’anomenat World Rescue Challenge, que es durà a terme enguany del 7 a l’11 de setembre.

Articles relacionats