18.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

L’EPA posa xifres al dramàtic impacte que ha tingut la crisi de la COVID-19 sobre l’ocupació

– Nomdedéu: “La Generalitat posarà en marxa nous programes d’ocupació per a incentivar el treball en els sectors més resilients”

– El 88% de les noves persones parades (+37.463) provenen únicament del sector serveis i l’increment més important de l’atur es registra a les comarques d’Alacant (+17,86%)

– Nomdedéu reclama que els programes de recuperació “es dirigisquen a enfrontar les nostres febleses i avançar cap a un model productiu més diversificat i resilient”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) relatius al segon trimestre de l’any 2020 fets públics per l’Institut Nacional d’Estadística Aquestes revelen que en la Comunitat ha augmentat el nombre de persones desocupades en 42.500 i se situa en 391.100.

Nomdedéu, que ha afirmat que aquestes xifres “recullen essencialment el dramàtic impacte negatiu que ha tingut la crisi de la COVID-19 sobre l’ocupació”. I ha avançat que “la Generalitat posarà en marxa nous programes de subvencions per a incentivar el treball en els sectors més resilients”.

El responsable d’Ocupació ha detallat que el 77% del total de llocs de treball perduts estaven ocupats per persones amb un contracte temporal. Mentre que només un 22% tenien un contracte indefinit.

A més, el 88% de les noves persones parades (+37.463) provenen únicament del sector serveis. L’increment més important de l’atur es registra a les comarques d’Alacant (+17,86%).

“Aquestes dades ens indiquen que l’impacte diferencial de la crisi de la COVID-19 en la Comunitat és producte directe d’un model econòmic feble. Aquest model està basat en els serveis de baix valor afegit. On l’excessiva especialització turística té com a conseqüència un model d’ocupació precària, temporal i volàtil”.

En aquest sentit, el director general de Labora ha reclamat que els programes de recuperació i els recursos públics “no es dirigisquen únicament a salvar els mobles fins a la pròxima crisi. Si no a enfrontar les nostres febleses i avançar cap a un model productiu més diversificat i resilient davant els alts i baixos del cicle econòmic“.

Articles relacionats