L’ENLLUMENAT DE GANDIA ÉS JA CENT PER CENT LED

Gandia ja és una ciutat 100% LED. Així ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha comparegut al costat del regidor de Delegat de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell; Francisco Martínez, conseller delegat de l’empresa ALISEA, encarregada de realitzar la instal·lació, que entre altres aspectes suposarà un estalvi del 20% en la factura de la llum per al municipi. També ha estat present durant la roda de premsa Amos Li, president del grup TECH Pro, matriu del grup empresarial al que pertany ALISEA.

 

Diana Morant ha declarat que “un dels pilars fonamentals d’aquest nou govern és el respecte per l’entorn que ens envolta i açò no passa solament per la seua posada en valor i la protecció dels espais naturals. Passa també per la protecció de la fauna i flora i com no, per disminuir l’impacte que generem en el nostre al voltant. Per açò ens hem embarcat en aquest projecte que aporta innombrables beneficis per a la ciutadania”.

“Gandia pretén convertir-se en una ciutat amable, una ciutat pensada per a les persones i per açò avui estem ací per a anunciar que ja hem finalitzat el procés d’implantació d’il·luminació LED en tota la ciutat, platja i Grau. Gandia ja és una ciutat 100% LED amb tots els beneficis que reporta tant en estalvi energètic com en disminució d’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera. Puc avançar que l’engegada del servei suposa un estalvi en el cost energètic per a les arques municipals del 20% (prop de 400.000€ anuals) al que hem d’afegir un estalvi d’emissions a l’atmosfera de CO2 d’1.757.843 quilograms a l’any, la qual cosa equival a plantar 292.974 arbres en una superfície que ocuparia 1.500 camps de futbol” va declarar l’alcaldessa de la ciutat.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell ha realitzat un repàs històric de la importància que ha suposat la il·luminació artificial per a la societat. El regidor ha volgut destacar que “Gandia no és aliena als canvis. Avui som una ciutat 100% LED i agraïsc la implicació de l’empresa ALISEA en aquest projecte. Fa dues setmanes, ens va visitar una delegació de l’Ajuntament d’Oriola i la setmana passada, sense anar més lluny, una representació de la federació de municipis de Castella – La Manxa. D’aquesta manera, Gandia s’ha convertit en tot un referent nacional i internacional quant a la implantació de la tecnologia més eficient que existeix avui en el mercat en matèria d’enllumenat públic”.

Finalment, Francisco Martínez ha destacat que el projecte ha suposat un important repte per a l’empresa ja que volem convertir a Gandia en un referent nacional i europeu quant a eficiència energètica i sostenibilitat. “Avui culminem aquesta instal·lació. Vull felicitar als tècnics de l’ajuntament i a l’equip de l’empresa que ho ha fet possible. És una mostra de col·laboració públic privada ja que el consistori es desvincula dels consums d’energia que passa a ser sostingut per l’empresa adjudicatària”.

Martínez ha aportat xifres de la iniciativa que ha derivat en una inversió per part de l’empresa de més de 2.300.000 € que es reparteix en el canvi de les lluminàries i la instal·lació d’un sistema de telegestió i telemetria que hi ha en els quadres d’il·luminació públics. Açò no solament ens permet controlar els consums i conèixer de manera exacta què està ocorrent en l’enllumenat sinó que ens optimitza i facilita el manteniment”.

Et Pot Interessar