28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

L’encesa de l’enllumenat donarà inici a les Festes de Nadal a Gandia

• El día 5 de desembre tindrà lloc la tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal, que enguany té novetats, com ara un lluminós amb les lletres “Festes de Gandia”, que s’instal·larà davant la font de “l’Amorosa”, al passeig. Servirà també per a donar la benvinguda a la Fira i Festes de Gandia. Canvia també l’enllumenat de la plaça Major amb una gran bola de Nadal, com també a altres grans ciutats, i s’instal·len garlandes lluminoses, que semblen catifes, als carrers Sant Francesc de Borja i Rausell.

• No s’augmenta la despesa, que és inferior a la d’altres ciutats, i s’arriba a tots els barris. S’ha agrupat la contractació de les llums de Nadal, d’enguany i l’any que ve, i les de la Fira i Festes de 2020, amb un cost de 135.000 €, en dues anualitats. S’estalvia i s’aconsegueixen millores vinculant contractes.

• Entre el 9 i el 10 de desembre es presentarà el Full de Nadal, amb totes les activitats previstes per a les festes d’hivern: es mantenen les tradicionals: Betlem, teatre familiar, Open Night, Mercat nadalenc, espectacles itinerants, corals, música, Cant de la Sibil·la, Jazz Dijous, donyets i patges del Pare Noel als barris, benvingut Pare Noel, Sant Silvestre, Cavalcada de Reis… i s’incorporen novetats:

• Campanades de Cap d’Any a la plaça Prado i festa amb l’Orquestra Montecarlo (23.45 h – 04.00 h).
• Festa de Cap d’Any a la plaça Major amb els Dj. Boccachico i Ley Dj. (0.30 h – 03.00 h)
• Concert “El Messies de Händel”, amb l’orquestra Aido José Collado i Orfeó Valencià, el diumenge 15 de desembre, a les 20.30 h, a la Seu Col·legiata.

El regidor de Política Festiva i Escena Urbana, José Manuel Prieto, acompanyat del director General del departament, Joan Muñoz, han avançat aquest matí algunes novetats de la programació de Nadal a Gandia, que s’iniciarà oficialment el dia 5 de desembre, amb la tradicional encesa de llums de Nadal.
En primer lloc, hi haurà importants novetats pel que a l’enllumenat. I és que, tal com ja es va anunciar, s’ha agrupat la contractació de les llums d’aquests Nadal, amb les de la Fira i Festes i el Nadal de 2020. S’ha licitat per un preu de 135.000 €, en dues anualitats, a l’empresa Ruano GroupSL. “S’aconsegueix un estalvi de la despesa, molt inferior a altres ciutats, s’introdueixen millores i s’arriba a tots els barris”, ha assegurat Prieto.

La primera novetat és la instal·lació d’un lluminós amb les lletres “Festes de Gandia”, davant la font de “l’Amorosa”, al passeig, que servirà també per a anunciar als visitants la Fira i Festes de Gandia. També es canvia l’enllumenat de la plaça Major amb una gran bola de Nadal, igual que a altres grans ciutats i s’instal·len garlandes lluminoses, que semblen catifes, als carrers Sant Francesc de Borja i Rausell… Es manté l’enllumenat dels edificis públics i la passarel·la.

Articles relacionats