15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

“Un llibre, una exposició”, Repte Solidari de l’AECC Gandia

“Un llibre, una exposició”

• L’Ajuntament enceta el projecte “Repte Solidari” de l’AECC Gandia, amb l’objectiu que cada any es publique un llibre (poesia o narrativa) amb il·lustracions d’artistes que seran venuts per a incrementar els fons per a la investigació contra el càncer.

• L’inaugura el poemari “El Ojo cósmico”, d’Adriana Serlik, que es presentarà el 13 de desembre, a les 19.30 h, al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja, amb recital i actuació musical de Sixte Escrihuela Burguet.

• Tot seguit s’obrirà, a la sala Carroç i Centelles, l’exposició de les obres donades pels il·lustradors de “El ojo cósmico”: Ana Amesti, Antoni Durà, Borja AvarguesCésar Blay, Chi-Chang Hsieh (Taiwan), Federico RomagueraFélix Toledo, José Climent, Josep Basset, Lety Sanz, Lluís Romero, Pere Millet, Pilar González, Sandra Díaz, Teo Brunet, Teresa Cháfer i Xaro Bonilla. S’hi podrà visitar fins al 12 de gener.

• Els llibres es poden adquirir per 10 € i les il·lustracions amb una espècie de subhasta. Totes les obres partiran del mateix preu.

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de l’escriptora i secretària de l’AECC Gandia, Adriana Serlik, la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra i de la presidenta de l’AECC Gandia, Maribel Codina, ha presentat aquest matí el primer dels reptes solidaris “Un llibre, una exposició”. Una iniciativa que uneix la poesia, l’art i la música i que consisteix a publicar cada any un llibre (poesia o narrativa) amb il·lustracions d’artistes, que seran venuts per a incrementar els fons per a la investigació contra el càncer.

Així, inaugura el “Repte Solidari”, el poemari d’Adriana Serlik, “El Ojo cósmico”, amb la participació de 17 il·lustradors de renom, majoritàriament de la Safor: Ana Amesti, Antoni Durà, Borja AvarguesCésar Blay, Chi-Chang Hsieh (Taiwan), Federico RomagueraFélix Toledo, José Climent, Josep Basset, Lety Sanz, Lluís Romero, Pere Millet, Pilar González, Sandra Díaz, Teo Brunet, Teresa Cháfer i Xaro Bonilla, que han donat els seus gravats, fotografies, pintures… a favor de l’AECC Gandia. “Podem dir que amb aquesta iniciativa, no sols Adriana es reinventa, sinó que l’AECC Gandia inicia un vessant nova que és unir la literatura i les arts en la lluita contra el càncer”, ha indicat Gil.

L’any 2019 s’han diagnosticat 277.234 tumors a tot l’estat. “Per tant, cal continuar els esforços, perquè cada vegada hi ha més casos i hem de continuar treballant i lluitant per la investigació i per la millora de la qualitat de vida dels pacients”, ha assegurat Codina.
“El Ojo cósmico” es presentarà al saló de Corones del Palau Ducal dels Borja el pròxim 13 de desembre, a les 19.30 h, amb un recital i l’actuació del músic Sixte Escrihuela Burguet. Tot seguit, a la sala Carroç i Centellles, s’obrirà l’exposició dels 17 artistes, que s’hi podrà visitar fins als 12 de gener, de 10 a 13.30 h i de 15 a 18.30 h, excepte diumenge a la vesprada.
“Al Palau Ducal tenim un vessant social i ens agrada col·laborar en aquests tipus de projectes solidaris, sobretot si es tracta de la lluita contra una malaltia com el càncer”, ha recordat Sendra.

El Ojo cósmico

Adriana Serlik narra, a través del llenguatge poètic, el seu propi procés “pel càncer i el limfoma, totes les meues pors i, després, el repte de seguir vivint… En 2005 em van donar 3 anys de vida i estem al 2020. Per tant, no s’ha de perdre l’esperança, ja que el càncer no és sinònim de mort, sinó de vida o una malaltia crònica. El “Ojo cósmico” és una obra d’art, però no pel contingut en si, sinó per la implicació i l’esforç de cadascú dels qui han participat: il·lustradors, el maquetador, Rubén Aparisi, i el coordinador del llibre, Lluís Romero”.

Els llibres es poden adquirir per 10 € i les il·lustracions mitjançant una espècie de subhasta; Totes les obres partiran del mateix preu i les persones interessades a adquirir-les hi anotaran la seua oferta.

Articles relacionats