15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

L’Autoritat Portuària anuncia millores i ampliacions al port de Gandia amb una inversió de 28 milions

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) s’ha reunit este divendres 15 de febrer en l’emblemàtic Palau Ducal de Gandia, on ha aprovat la modificació no substancial de la concessió administrativa de la qual és titular el Real Club Nàutic de Gandia en el port de Gandia i ha sigut informat de la importància que per a la comarca de La Safor comporta el Pla d’Inversions 2019-2023 de la APV en el recinte portuari de Gandia.
Una vegada finalitzada la reunió, Morant i el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez han fet balanç d’aquestes dues mesures.
En primer lloc s’ha destacat l’ampliació del Pla d’Inversions 2019-2023 de la APV que passa de 20 a 28 milions d’euros. Les inversions previstes són les següents:
– 1.853.000 € per a les obres de l’accés al port que ja han sigut adjudicades i compten amb un termini d’execució de 9 mesos. Es preveu que aquestes obres se simultanegen amb les obres d’equipament dels controls en els accessos, que compten amb un pressupost de 800.000 €, i l’inici del qual està previst per a estiu. Aquests treballs, al costat de la imminent finalització de les obres de circumval·lació de l’accés sud al port de Gandia per part del Ministeri, suposaran alliberar de trànsit pesat al nucli urbà de la ciutat i oferir millors condicions de creixement al recinte portuari.
– 1.146.300 € per a les obres de millora del dragatge del port l’inici del qual es preveu per a el mes de març i que compten amb un termini d’execució de 3 mesos.
– 500.000 € per a la rehabilitació del Moll Fons Dàrsena que està previst en 2019.
– 14,5 milions d’euros per a les obres del recinte i atracament del Moll Serpis 2 que es distribuiran de la següent manera: 4 milions d’euros en 2021, 4 milions d’euros en 2022 i 6,5 milions d’euros a partir de 2023.
– 1,5 milions d’euros per al nou edifici d’oficines i serveis del port.
Aurelio Martínez, ha destacat la importància d’aquestes inversions per al port de Gandia que permetran augmentar la seua competitivitat i adaptar-se a la nova disposició del recinte portuari quan estiga finalitzat l’accés Sud al port.
Sobre la concessió al RCNG, Martínez ha destacat l’aportació de l’Ajuntament de Gandia a l’hora d’aconseguir un projecte millorat i més integrat amb l’entorn del Moll del Borja. “És un projecte que millora el primer document i hui el que hem tramitat són aqueixes modificacions”.
Finalment, Diana Morant ha expressat el seu agraïment al Consell d’Administració de la APVde la seua presència a Gandia. “És una forma de simbolitzar la gran relació que ha mantingut l’Autoritat Portuària amb les ciutats”, ha dit,i ha recordat que per Llei, Gandia no forma part del Consell però sí que participa en totes les reunions de tal forma que s’ha pogut transmetre de primera mà les inquietuds de Gandia.
“Aquesta legislatura ha sigut revolucionària per al port per la voluntat alineada de tots dos organismes. Tenim ja la línia marítima amb les Balears i ara ja es transporten mercaderies; hui s’ha aprovat la concessió definitiva del Club Nàutic després d’anys de treball”, ha afirmat l’alcaldessa, qui s’ha mostrat satisfeta per l’ampliació de la dotació econòmica del Pla d’Inversions 2019-2023 de la APV fins als 28 milions d’euros. “Aquest augment permetrà l’ampliació del port, realitzar un dragatge per a millorar l’accessibilitat a més de modificar els espais per a adaptar-nos al nou accés que es realitzarà pel sud i deixarà lliure de trànsit al Grau”.

Articles relacionats