19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

“Laura Mora i la preservació del llegat històric” a càrrec de Pilar Roig Picazo

 

– La Biblioteca Central comença el cicle de conferències: “Dones Sàvies IV”

Dones savies Gandia IV 1Aquesta sessió del nou cicle de conferències ”Dones Sàvies IV” tindrà lloc el dijous 7 d’octubre a les 19:30 h. a la sala d’Actes de la Biblioteca i es farà, tant presencialment com en streaming a través del nostre canal de Youtube.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la primera sessió del cicle de conferències ”Dones Sàvies IV” destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament, que organitza el CEIC Alfons el Vell i l’IMAB-Biblioteques Gandia, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, CEFIRE Gandia, Campus de Gandia de la UPV i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.

En esta ocasió el tema serà “Laura Mora i la preservació del llegat històric”, a càrrec de Pilar Roig Picazo.

Sinopsi: Laura Mora (1923-2015), restauradora cap del Instituto Centrale del Restauro (ICR), jugant un paper decisiu en l’establiment de practiques de conservació modernes. La seua influencia es va estendre també amb el Curs de Pintura Mural (MPC) de ICCROM, per als estudiants de tot el món, iniciat en 1975. Aquesta riqueza d’experiència exigia documentar i comunicar els seus mètodes a un públic més ampli.

El seu gran do era captar immediatament els problemas, discutir el millor camí a seguir i guiar els ulls i les ments dels seus estudiants cap a la comprensió de la restauració i la conservació del patrimoni.

Pilar Roig Picazo, catedràtica de Restauració de la Facultat de BBAA de la UPV fins al 2020 i Vicerectora de la mateixa entre 1986 i 1990. Acadèmica de número i Secretària General de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Medalla del Consell Valencià de Cultura de la GVA. Fundadora i primera Directora del Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Cofundadora del IPR de la UPV. Directora de nombroses restauracions rellevants de les quals cal destacar les pintures murals, de la Basílica de la Verge dels Desemparats, de la Real Parròquia dels Sants Joans, i de l’Església de Sant Nicolau Bisbe, així com de l’Església de San Pietro in Montorio de Roma.

La xarrada es farà presencialment amb preinscripció al Whatsapp 678837402 i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç:

Gandia, a 5 d’octubre de 2021

Articles relacionats