9 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

L’Aula Polivalent de Daimús acull la presentació del llibre Camigrants, de José Figueres

– ‘Camigrants’, de José Figueres i editat per Vincle Editoral, es presentarà aquest divendres, 27 d’octubre a les 19:30 h a la Casa de la Cultura de Daimús

Camigrants és un llibre de relats. Una història d’històries que narra amb sensibilitat, respecte i empatia el drama dels menors migrants no acompanyants. Una ficció basada en centenars d’històries reals que dona veu a joves com Ibrahim, MamaoudouSalaouAhmedOnera i Lupita, els quals un dia abandonaren els seus països d’origen per a buscar un futur millor enfilant el camí cap a Europa on, si no ets blanc o arribes amb visat, ho tens francament difícil.

Camigrants Portada

Figueres ha escrit amb valentia un calidoscopi dels joves migrants. Un fresc social que aborda temes com els desequilibris econòmics entre el Nord i el Sud, els governs i les monarquies corruptes al servei dels interessos de les corporacions internacionals, els diferents models de migració, l’amistat, l’amor, la mort, la discriminació, el masclisme, l’homosexualitat, l’homofòbia i la solidaritat basada en el suport mutu. Un emocionant relat de relats que transforma l’estigma en estima.

BIBLIOGRAFIA

José Figueres (Gandia, 1981). Integrador social, viatger i escriptor. Viu al Real de Gandia i treballa a una residència de Projecte Migratori a la província d’Alacant. El 2017, amb el conte La colla de Nelson va guanyar el I Certamen Literari de Contes Curts d’Asaem– Històries Efímeres de Gandia. També ha format part de l’antologia Gandia, Capital Literària i el 2018, amb Desperté en La Habana, va guanyar el IV Premi Nacional Círculo Rojo de las Letras d’Almería.

Articles relacionats