L’Audiència arxiva de forma definitiva el «cas dels despatxos» de Gandia

La Secció Quinta de l’Audiència Provincial de València ha arxivat definitivament el ‘cas dels despatxos’ al considerar que no hi va haver indicis de criminalitat en les actuacions de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, al principi de la legislatura. No sols no hi va haver cap acte delictiu sinó que la Sala assegura en un auto que el govern local qualifica de «demolidor» contra el denunciant, el PP, que les mesures que va prendre la màxima autoritat municipal van ser “prudents i diligents”.

Textualment, l’auto assenyala: “La nova Corporació i els seus responsables van procedir de manera cautelar i provisional per evitar alteracions de documentació de lempresa pública. Es tracta duna mesura que en cap cas es pot titllar darbitrària. Pel contrari, és una actuació prudent si es pretén assumir la nova responsabilitat sense càrregues desconegudes per la seua eventual il·legalitat o irregularitat”.

La Justícia, amb esta nova resolució que s’ha notificat este dimarts 8 de maig, dóna la raó per tercera vegada a l’alcaldessa i avala una vegada més les decisions preses pel govern municipal els dies després de la investidura, les quals, a banda de ser necessàries i urgents, eren correctes.

La màxima autoritat municipal va donar l’ordre de tancar despatxos per a protegir informació d’una empresa pública “que el PP va saquejar, i de la qual cosa no volia que la ciutadania sassabentara”. Segons Morant, “volíem salvaguardar tots els documents i expedients, i la informació que hi havia en ordinadors, que delatava lentramat de gran part del dany econòmic que el PP hi havia ocasionat en 4 anys. I, gràcies a eixa salvaguarda de la documentació, estem assabentant-nos de tots els seus pufos, que ells no volien que coneguérem”.

La resolució de l’Audiència desmunta cada una de les acusacions del PP. En primer lloc, assegura que no hi ha coaccions: “Sobserva la inexistència dindicis racionals dels distints episodis denunciats (cas de la prohibició daccés del exalcalde al seu despatx); bé labsència de gest violent il·legítim de pressió encara que en la comprensió de la tensió derivada de la negativa a l’ús de dependències oficials per personal que apareix contractat en una empresa pública les oficines de les quals no es troben a la planta segona de ledifici municipal, afectes a Alcaldia”.

Així mateix, la Sala també remarca que no hi va haver falsedat documental: “En eixe moment, lalcaldessa no tenia encara signatura digital per a poder incorporar els Decrets i Ordres en el sistema Gestiona de lens local. La signatura la va obtindre al dia següent, quedant així justificada la disparitat de dates entre la manual i digital”. Tampoc hi va haver prevaricació. I respecte a l’acusació de revelació de secrets, el magistrat expressa que no està acreditat “que eixe cap de setmana shaguera accedit de forma il·legal als equips informàtics dels querellants ni que shaguera revetllat cap informació”.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Gandia, en una interlocutòria del 14 de febrer d’enguany, ja va desestimar “íntegrament” el recurs de reforma sobre l’arxiu inicial de la querella, un recurs que va ser interposat per l’anterior alcalde Popular, Arturo Torró, i pel seu equip, format per Gonzalo Morant, Cristina Serrano, Carlos Moncho, Dolores Moncho i Alba Frasquet, contra l’alcaldessa de Gandia, el secretari i altres membres del govern municipal.  Ja en la interlocutòria que es va donar a conéixer el 19 de febrer, la jutgessa ja destacava que no cap estimar el recurs contra l’arxiu.

L’alcaldessa de Gandia ha indicat hui que no sols ha quedat provat que la querella del PP era “un muntatge que pretenia desprestigiar-me” sinó que la Justícia “ha arribat a afirmar que el que vaig fer va ser el correcte donades les circumstàncies”. Morant ha lamentat el temps perdut per culpa dels anteriors governants i ha dit que “el temps posa a tot el món en el seu lloc. I ara -insisteix-, una vegada més, sha demostrat que jo no sóc com ells. Jo he vingut a la política a millorar la vida dels nostres veïns i, amb el meu equip de govern, no sols estem retornant la reputació econòmica i moral deste ajuntament que el PP va embrutar i va arruïnar, sinó que, amb honestedat, sensatesa, transparència i seny, estem fent de Gandia una ciutat responsable i seria”.

L’auto és ferm, per la qual cosa ja no cap la interposició de cap recurs.

Et Pot Interessar