El CIS manté al PP en primer lloc amb C’s bufant-li el clatell

El Baròmetre d’Abril del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) manté al PP com a primera força política, amb una estimació de vot del 24%, però ja només trau 1,6 punts al segon classificat, que ara és Ciutadans en pujar fins al 22,4% i superar al PSOE, que baixa al tercer lloc amb un 22%. La quarta plaça és para Units Podem i les seues confluències, que marquen un 19,6% en estimació de vot.

L’enquesta es va realitzar en els primers dies d’abril, en plena crisi política en la Comunitat de Madrid, quan ja havia saltat la polèmica del màster de la ‘popular’ Cristina Cifuentes, però abans que la presidenta regional acabara dimitint després d’eixir un vídeo d’un suposat furt en 2011.

Baldoví, el més valorat

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha sigut triat com el polític millor valorat d’Espanya amb una nota de 4,14 punts, la qual cosa no succeïa des de l’any passat, segons el Baròmetre d’Abril del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

Entre els líders d’àmbit estatal, en primer lloc figuren el coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, separats per només una centena (3,8 i 3,79, respectivament). Més lluny apareixen el socialista Pedro Sánchez, (3,35), el ‘morat’ Pablo Iglesias (2,77) i el ‘popular’ Mariano Rajoy (2,59).

El president del Govern espanyol, per la seua banda, segueix mantenint un alt nivell de desconfiança, doncs un 82,1% diu tindre poca o cap confiança en el líder del PP, però encara així presenta millors registres que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de qui recela el 85,5% i només un 11,6% assegura tindre molta o bastant confiança en ell.

De la mateixa manera, la tasca del Govern aconsegueix una millor opinió que l’oposició del PSOE, doncs té més enquestats que enalteixen la seua tasca -un 9,4% enfront del 4,8% que elogia els socialistes- i menys que la critiquen: 59,43% davant del 60,3% que veu roïna o molt roïna l’oposició.

No obstant açò, els membres de l’Executiu estan lluny de l’aprovat. La millor puntuada torna a ser la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, amb una nota de 3,34 punts, seguida dels ministres Juan Ignacio Zoido (Interior) i Isabel García Tejerina (Agricultura), amb 2,94 i 2,85 punts, respectivament. Tanquen la llista el nou ministre d’Economia, Román Escolano, amb 2,06 punts, seguit del titular d’Hisenda, Cristóbal Montoro, amb 2,21.

Et Pot Interessar