El PP ix en defensa de les inversions de l’Estat a la Safor i el PSPV rebaixa l’entusiasme

El PP de la Safor ha eixit en defensa de les inversions de l’Estat i dels Pressupostos Generals de de 2018 que esta a punt de ser aprovats i entrar en vigor. Óscar Gamazo, diputat al Congrés del Partit Popular per la Província de València, ha indicat que aquests són «els millors Pressupostos Generals de la història d’Espanya», uns pressupostos que, segons Gamazo, «ens haguera agradat aprovar en 2012, però per aquell temps no podíem per l’herència rebuda. Any a any han anat millorant, fins a tal punt, que avui podem dir que mai hi ha hagut uns pressupostos com els actuals”.
En el plànol local, el president del Partit Popular de Gandia, Víctor Soler, es mostra especialment satisfet: “El Govern d’Espanya inverteix 15 vegades més a Gandia que el Consell de la Generalitat”. Segons Soler, «enfront de l’escàs milió d’euros pressupostat per XimoPuig per a derrocar en part l’antic Hospital Comarcal i convertir-lo en un gran solar, brut i abandonat, Mariano Rajoy ha previst més de 15 milions d’euros per a la ciutat».
Els principals projectes que ha esmentat Soler són

• Millora del Port de Gandia: 3,6 milions d’euros.
• Accés Sud al Port de Gandia: 5,1 milions d’euros.
• Duplicació de la A-38: 4,5 milions d’euros.
• Duplicació de la línia fèrria Cullera-Gandia.
• Tren de la costa: Gandia-Oliva-Denia.
• 700.000 euros per a suprimir 4 passos a nivell entre Silla i Gandia (entre els quals es troba el de Xeresa).
• Instal·lació BAB tram ferroviari Silla-Gandia, per a millorar la circulació i seguretat dels trens.
• Variant de Gandia i la Safor-Valldigna. Enllaç autopista amb Oliva.

El PSPV rebaixa l’entusiasme

El sotssecretari Institucional del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, ha contestat al PP que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018, “ens situen una vegada més en el furgó de cua, ja que la Safor amb prou faenes rep 86 euros per habitant, un xifra que està molt per sota dels 217 euros per habitant de la mitjana nacional, amb el que es confirma l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana i, per tant, de Gandia i la comarca”.
Prieto ha matisat les xifres que han oferit els dirigents del PP Víctor Soler i Óscar Gamazo, en les quals van tractar de «maquillar les dades per a enganyar a la ciutadania marejant la perdiu i barrejant inversions que corresponen al conjunt de la comarca i no exclusivament a Gandia, incloent fins i tot el tram Favara-Cullera de la A-38».
“Aquests pressupostos evidencien, una vegada més, el maltractament del PP als gandians i a la nostra comarca, ja que la Generalitat Valenciana presidida per Ximo Puig destina enguany 17,3 milions d’euros en inversions i transferències a la Safor, superant la xifra del conjunt de l’Estat que es va traure de la màniga i va voler vendre el PP donant una dada que correspon a tota la comarca i no solament a Gandia”, ha indicat Prieto, qui assegura que la Generalitat inverteix cada dia a la Safor 1,2 milions d’euros en despesa social i l’any 2018 destinarà una mitjana de 445 milions d’euros en sanitat, educació, ocupació, habitatge o polítiques inclusives. A més, afirma, el compromís de la Generalitat Valenciana amb inversions reals a Gandia també es contempla amb el projecte que es durà a terme en l’antic hospital situat en el barri de Roís de Corella, en el qual la Conselleria de Sanitat ha augmentat de 4 a 11 milions d’euros la inversió prevista.
El sotssecretari Institucional dels socialistes de Gandia ha demanat a Soler i Gamazo “que alcen la veu i exigisquen al seu partit que els gandians puguem rebre les inversions que ens mereixem, perquè açò beneficia a tota la ciutat i comarca”. D’aquesta manera, els Pressupostos Generals de l’Estat «segueixen sense tenir en compte reivindicacions com la duplicació de la variant de Gandia o el Tren de la Costa, que tornen a deixar sense inversió real a l’anhelat tren Gandia-Dénia, amb tan sol 100.000 euros per a la continuació de l’estudi informatiu», apunta.

El problema, afig, és que ara hi havia un motiu per a albergar més esperances: la inclusió a la fi del passat any de la primera fase del ferrocarril, la que va de Gandia a Oliva, en el Pla de Rodalies 2018-2025 que l’Estat havia pactat amb el Consell presidit per Ximo Puig. Prieto ha considerat que “destinar 53 milions d’euros en els PGE al Pla de Rodalies és enganyar novament als valencians, ja que el passat mes de desembre el Govern de Rajoy va desembarcar a la Comunitat Valenciana per a prometre’ns 1.400 milions d’euros, una promesa que cinc mesos després ha quedat en paper mullat”.

Des del PSPV-PSOE de Gandia lamentem que per a la duplicació de la via Cullera-Gandia es destinen uns escassos 150.000 euros, o que per al projecte de connexió de l’autopista AP-7 previst en el sud d’Oliva es contemplen 2 milions d’euros (amb un pressupost global de 28,9 milions d’euros). Amb açò, el Ministeri de Foment incompleix la promesa d’acabar les obres abans de la liberalització del peatge de l’autopista, que està previst l’any 2020, segons el PSPV.

Finalment, respecte al projecte d’accés sud al port, cal recordar que les obres van començar en 2012, però es van paralitzar durant tres anys per falta de diners, sense arribar a temps d’estar finalitzades quan es va inaugurar el nou hospital comarcal l’any 2015.

Et Pot Interessar