18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

L’Associació Pro Música de Gandia distingida en la VII Edició Premi Trajectòria Cultural de Foment d’AIC de Gandia

 

El premi té caràcter honorífic i no comporta cap dotació econòmica. La Junta Directiva, per unanimitat, atorga el guardó de l’any 2023 a l’Associació Pro Música de Gandia.

El premi serà lliurat a l’Entitat guanyadora, l’Associació Pro Música de Gandia el dilluns, dia 6 de novembre de 2023 en un acte creat ex professo per a aquesta ocasió. Un acte que ha vingut a convertir-se en un autèntic esdeveniment social i cultural de l’Entitat per l’assistència de les autoritats municipals, de les entitats socials gandianes i dels claustres acadèmics.

ASSOCIACIÓ PRO MÚSICA DE GANDIA

Es tracta d’una associació cultural sense ànim de lucre la finalitat fonamental de la qual és la difusió de la música en la comarca de la Safor. Constituïda el 1995, el concert inaugural es va celebrar el dia 27 de març de 1996 amb l’actuació del Duo Música a dos (Anabel Garcia, violí i Jesus Romero, contrabaix). En l’actualitat s’han sobrepassat les 200 actuacions.

Concerts, recitals, cursos, conferències, presentació de llibres, presentació de discos compactes, creació de la Beca Pro Música per a estudiants de música de la Safor, taules redones, concerts benèfics són alguns dels objectius que s’han aconseguit al llarg dels anys gràcies al suport dels socis, i al suport de la societat gandiana i, sempre, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de les empreses col·laboradores.

Les seues activitats han portat a Gandia, primer al Palau dels Borja i posteriorment a la Casa de la Marquesa, alguns dels millors músics del panorama internacional, així com, també els músics valencians més rellevants de l’actualitat.

QUADRE D’HONOR DEL PREMI DE FOMENT D’AIC A LA TRAJECTÒRIA CULTURAL

I Edició. Any 2017
Guanyador: CEIC Alfons el Vell.

II Edició. Any 2018
Guanyadora: Mavi Mestre. Rectora Magnífica de la Universitat de València.

III Edició. Any 2019
Guanyadora: Federació de Falles. Junta Local Fallera de Gandia.

IV Edició. Any 2020
Guanyador: Alberto Peñin Ibañez. Arquitecte. Acadèmic de Número de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos de València

V Edició. Any 2021
Guanyadora: Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia.

VI Edició. Any 2022
Guanyador: Antoni Durà Melis

VII Edició. Any 2023
Guanyadora: Associació Pro Música de Gandia.

Articles relacionats