L’ASSOCIACIÓ DE VÍCTIMES DEL METRO DIU QUE CAMPS I COTINO HA PERDUT L’OCASIÓ DE «FER EXAMEN DE CONSCIÈNCIA»

Així ho ha indicat Garrote als mitjans de comunicació, al terme de les compareixences d’este dilluns de l’exvicepresident de la Generalitat, Víctor Campos, Cotino i Camps a la comissió del Parlament valencià en què s’investiga l’accident de metro del 3 de juliol del 2006, en què han mort 43 persones i altres 47 han quedat ferides.

«Necessitàvem que reconegueren que gestió no va ser la correcta i que les coses no s’havien fet bé, però no han estat capaços i ho assumim», ha dit Garrote qui ha indicat que, tot i això, les víctimes mantindran «la mà estesa» per si de cas en algun moment «volen reconèixer que no ho van fer bé».

Preguntada pel perdó de Camps, Garrote ha lamentat que l’expresident del Consell haja manifestat que «si alguna cosa s’ha fet malament demana perdó» perquè, segons la seua opinió, «això no és demanar perdó per les gestions realitzades». «Nosaltres el perdó que esperàvem era que reconeguera que no s’havia fet una investigació i que no ens havia atès», ha subratllat.

Així, ha criticat la manera com es va atendre a les víctimes amb oferiments de tasques i sense crear una verdadera oficina d’atenció. «No ens semblant ètic i legal atendre així les víctimes d’una tragèdia perquè això no ens dóna dret a passar per damunt de cap ciutadà. Nosaltres demandàvem una oficina d’atenció continuada que informara dels drets que s’han sobre ajudes o tramitis», ha recalcat.

Segons la seua opinió, el que «està clar» és que hi ha hagut «una gestió caciquil» en què «no hi ha hagut transparència i a dia de hui seguix sense haver una investigació interna en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana sobre l’accident».

D’esta manera, ha lamentat que no hagen demanat perdó a les víctimes ja que ha criticat que el dir que «si alguna víctima va entendre que alguna cosa s’havia fet malament llavors en este cas demanaven perdó», no és forma de fer-ho. «No és que les víctimes entenguem o no entenguem, és que la gestió d’un govern ha de ser objectiva, igualitària i pública i la gestió ha estat totalment deshonesta, parcial i caciquil i es necessiten unes disculpes clares i objectives per part seua», ha recalcat Beatriz Garrote.

PSPV i Compromís Més Gandia Unida signen el «Pacte del Serpis» l’acord d’investidura i de govern