PP I PSOE VOLEN GUANYAR LA BATALLA DE LES XARXES SOCIALS A PODEMOS

Fins ara ha donat la impressió que Podemos tenia avantatge en este mitjà respecte als partits tradicionals. Així ho han anat testificant alguns estudis tot i que fonts tant del PP com del PSOE al·leguen que les dades no són reals.

 

Tot i això, admeten que en les passades eleccions del 20 de desembre es va estendre molt el desànim i no van tindre tant entusiasme dels voluntaris per a enviar el seu missatge entre els cibernautes.

A través de MIPSOE han generat l’oportunitat que la gent participe en la campanya en els aspectes concrets que ells mateixos elegisquen. Esta eina, en què els simpatitzants i es afiliats poden subscriure, permet opinar, accedir a la informació del partit, a l’agenda política i també insta buscar i invitar altres membres del partit.

Per a esta campanya l’objectiu és mobilitzar tots els càrrecs públics a les xarxes socials, perquè donen una visió digital de tot el que estan fent i serà fonamental la “implicació de Pedro Sánchez”, segons expliquen.

Precisament esta xarxa, la de Facebook, és també prevista pels populars com un mitjà per a arribar més lluny amb els seus missatges de campanya. En este sentit, fonts del PP consultades per Europa Press assenyalen que en l’última campanya es va detectar ja que el diàleg polític en esta xarxa era molt més intens que en la campanya anterior i a més, més pausat que a Twitter.

Tot i això, veuen necessari potenciar el missatge en aquesta xarxa perquè els debats són més profunds i susciten major interès i per això creuen que serà més efectiu que Twitter. D’esta última xarxa social assenyalen que servix per a “fer soroll” o per a col·locar com a ‘trending topic’ algun missatge concret, però no per a aprofundir en els temes.

Així, si un grup està interessat en, per exemple, mesures que afecten els celíacs, es dirigixen cap a ell les propostes sobre esta qüestió i ells mateixos ho faran arribar als seus seguidors interessats en este assumpte i així successivament.

L’acció d’estos col·laboradors es coordina des de la seu central del PP a Madrid, després d’haver suprimit una estructura intermèdia que es va crear al principi però que no funcionava amb l’agilitat que buscaven.

El treball d’este equip es basa a difondre el missatge, mesurar l’impacte i analitzar-lo. Estos últims mesos eren prop de sis persones, però per a la campanya s’ampliarà amb becaris i voluntaris, tots universitaris, i diversos enginyers per la necessitat de comptabilitzar en temps real l’impacte dels missatges.

Et Pot Interessar