12.4 C
Gandia
Dijous, 1 desembre, 2022

L’arquitecte Alberto Peñin rep el premi a la Trajectòria Cultural

– Diana Morant: “Les ciutats no han de ser un espai per a veure, sinó per a viure”

Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia ha fet lliurament de l’IV Premi a la Trajectòria Cultural a l’arquitecte Alberto Peñín Ibáñez, en un acte que es va celebrar ahir. El nom del guardó és “Premi a la Trajectòria Cultural d’una persona o d’una entitat de la Comarca de la Safor”. Es tracta d’un premi honorífic. No té dotació econòmica. El guanyador rep un trofeu, una estàtua, original, dissenyada per l’escultor Arturo Fenollera.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va participar ahir en l’acte de lliurament del IV premi de Foment a la trajectòria cultural que enguany ha sigut concedit a l’arquitecte Alberto Peñín qui va recollir el premi de mans del president de Foment AIC, Joaquín Bernabeu.

En l’acte van estar presents membres del govern i de la corporació municipal, així com els integrants de la Junta Directiva de Foment, a més d’autoritats culturals i acadèmiques, i representants de la societat civil gandiana.

En primer lloc, Morant va felicitar la Junta Directiva de Foment pel premi atorgat a Peñín, de qui va afirmar que “com gandienc de pro, ha sabut deixar la seua petjada a la seua ciutat; a la nostra ciutat” i va recordar que l’arquitecte posseeix l’Escut d’Or de Gandia que li va atorgar l’alcalde José Manuel Orengo.

Durant la seua intervenció l’alcaldessa va destacar que coincidia amb Peñín en el seu concepte de “no fer de les ciutats un espai per a veure, sinó per a viure. L’única forma sostenible de desenvolupament urbà són les ciutats compactes. Com diu Alberto, cal tornar dels afores cap al centre de les ciutats” i va incidir en què “la nostra ciutat aposta per la regeneració i no per créixer depredant i consumint més territori” “En aquest sentit, la rehabilitació d’àrees urbanes que s’està fent és un bon instrument perquè els espais públics i els habitatges siguen més agradables i més atractius per a viure; perquè els espais públics siguen també espais per a les oportunitats“.

Finalment, Diana Morant va declarar que “la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest, al mateix temps, altres necessitats a les ciutats: com gaudir d’espais oberts que ens permeten moure’ns mantenint una distància física de seguretat. Mai pensaríem que fóra així, però aquesta parada en sec a la qual ens ha obligat la pandèmia, ens ofereix la possibilitat de repensar i redissenyar les ciutats“.

Per part seua, durant el seu discurs Peñín va incidir en la necessitat d’unió de tots els actors socials i empresarials a l’hora d’afrontar una crisi sanitària i econòmica. Una crisi que està afectant moltes famílies i empreses i va destacar la capacitat de l’empresariat per a superar aquestes adversitats i adaptar-se a les noves circumstàncies.

 

Articles relacionats