14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

La pandèmia no va a permitir que enguany es proclamen campions a la challenge de la Comunitat Valenciana

– Després de la suspensió del ciclocròs de Picassent prova puntuable per al challenge de la Comunitat Valenciana, la temporada sembla abocada al fracàs en aquesta especialitat.

Amb la suspensió de la prova de Picassent ja són cinc suspensions seguides; Tavernes de Valldigna, Picassent, Vilanova de Castelló, Camp de Mirra i Aldaia.

Tan sols s’han disputat dues carreres que van ser la d’Aiacor i Sueca mentre que l’objectiu dels ciclistes se centra ara en Xàtiva i València el dia 12 i 13 de desembre respectivament.

En aquests moments les dues proves segueixen programades, però tot dependrà de com evolucione la pandèmia segons fonts de la Federació Valenciana. És a dir que fins a tres o quatre dies abans no es podrà saber amb certesa si es celebrarà o no. Els organitzadors han posat tot el que calia posar però l’últim consentiment l’han de donar altres departaments. Com així correspon a causa de la pandèmia de covid19.

La challenge de ciclocròs, igual que la d’escoles, no s’han disputat ni la meitat de les proves previstes al calendari de competició. La Unió Ciclista Internacional té a les seues normes que de no celebrar-se, com a mínim, la meitat de les proves programades més una no es pot traure una classificació general.

En aquests moments la vallera Lídia Fraile llacer en juvenils, Carla Bañuls de Gandia en alevins i Alejandro Seguí de Vilallonga en principiants són els únics de La Safor que van primers en la challenge però que segurament no es proclamarien campions com ha ocorregut en la modalitat de carretera.

Cal recordar que les dues carreres de la challenge de carretera en la categoria d’escoles que s’han disputat, la gandiana Carla Bañuls va véncer en alevins mentre, Aitana Calabuig també de Gandia va finalitzar en la primera plaça d’infantils empatada amb Leire Almena, i el valler Andreu Sansaloni també finalitza primer en principiants empatat amb Pau Soriano. Aquests serien els campions si finalment s’haguera fet una classificació de les dues carreres en Lliria i Aiacor mentre que la Bétera era la clausura i la proclamació dels campions.

Articles relacionats