15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

L’Alqueria de la Comtessa adjudica la realització dels Plans d’Emergencia

 

– L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa gràcies a la subvenció de 12.000 € per l’Agencia Valenciana de Seguretat i Resposta  a les Emergències

L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa ha encarregat redactar un Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundacions per un import de 5700€, quantitat subvencionada amb 6000€ per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències entitat dependent de la Generalitat Valenciana. Aquest mateix any aquesta institució també ha atorgat al municipi 5000 € per a redactar el Pla d’Actuació Municipal enfront del Risc Sísmic i 1000 € per a la revisió del Pla Territorial Municipal davant d’emergències.

Inteligencia Climática S.L ha sigut l’empresa adjudicada per a elaborar aquests documents, que permetran al municipi organitzar els recursos propis i aquells que es puguen mobilitzar d’altres administracions en cas de patir alguna emergència i establir els procediments a seguir per a minimitzar els possibles danys.

El Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundacions, com a document, detalla els mecanismes i els procediments per aconseguir la màxima protecció per a la ciutadania, els béns i el medi ambient davant les possibles inundacions o episodis de pluges torrencials. Preveu l’estructura organitzativa i l’operativitat per a la intervenció en emergències per inundacions en el municipi, així com determinar els elements vulnerables en funció de l’anàlisi del risc i els nivells del mateix en les diferents zones del terme municipal i delimitar les àrees segons possibles requeriments d’intervenció. El document contempla així mateix l’acció d’especificar els procediments d’informació i alerta a la població i desenvolupar el catàleg dels mitjans i recursos disponible en el municipi, així com els mecanismes per a la seua permanent actualització.

És obligatori tindre aquests plans, ja que el municipi es troba en un lloc amb risc sísmic i d’inundacions. “Amb aquestes ajudes posem en marxa aquests necessaris plans que permetran tindre identificats els riscos naturals que poden amenaçar al municipi i recolliran els procediments d’actuació i recursos a activar en cas d’emergència” ha afegit l’alcalde de l’Alqueria de la Comtessa, Voro Femenía.

Articles relacionats