L’alcalde d’Oliva retira les competències a dos dels quatre regidors de Projecte Oliva

L’alcalde d’Oliva, David González (al centre de la imatge) ha revocat les delegacions a dos dels quatre regidors de Projecte Oliva, però no en la seua totalitat. Si bé al portaveu de Projecte Oliva, Bai Peiró (segon per l’esquera), se li retiren les delegacions d’Esports, Obres i Serveis i Polígons Industrials, se’l manté al capdavant de planejament urbanístic. L’alcalde ha retirat també les delegacions de Neteja Viària i Recollida de Fem, fins ara gestionades per Gabriel Oltra, però manté a Mireia Morera i Yolanda Pastor, també de Projecte Oliva, amb les responsabilitats de Turisme i Educació, respectivament. És una crisi institucional difícil de calibrar, o una doble crisi a l’ajuntament i a Projecte Oliva. 

Pel que fa a les delegacions de la resta de membres amb responsabilitats de govern, aquestes no es veuen alterades i queden com segueixen: Alejandro Salort és responsable Benestar Social i Joventut; Vicent Canet d’Hisenda i Patrimoni, Centre Històric i Patrimoni Arquitectònic; José Salazar de Comerç, Mercats i Consum i Festes; Rosana Miñana es manté en Ocupació-Empresa, Recursos Humans; Imma Ibiza en Medi Ambient i Cicle Integral de l’Aigua, Salut Pública, Activitats, i Modernització de l’Administració; Enric Escrivá en Cultura, Música i Biblioteques, Museus i Patrimoni Artístic i Comunicació; Yolanda Pastor en Educació, Participació Ciutadana, Dona i Gent Gran, i Mireia Morera en Turisme i Platges. L’alcalde ostentarà la resta de responsabilitats de govern no delegades fins nous canvis, si es dóna el cas.

El rerefons de la crisi és el bloqueig que manté Projecte Oliva a l’aprovació dels Pressupostos de 2018, uns comptes amb els que l’alcalde pretenia corregir el desfasament en les despeses dels departaments que ha gestional Blai Peiró, a qui l’alcalde fa també responsable de la pèrdua d’una subvenció de vora 250.000 euros destinada a millorar el polígon industrial. 

Et Pot Interessar