17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

L’Alcalde de Daimús no té pèls a la llengua per parlar la situació de les platges

Aquest passat 1 d’octubre es va celebrar una reunió telemàtica dels alcaldes de Tavernes, Daimús, Guardamar, Miramar, Bellreguard, Piles i dos membres de la Plataforma Salvem les platges del sud de Gandia, amb la Directora General
de Costes, Ana Oñoro.

La Directora General de Costes va informar que anaven “a estudiar” d’incloure les platges de la Safor, com a platges prioritàries de les accions de regeneració. I mentrestant farien una aportació d’1.200.000 m³ d’arena, per pal·liar la regressió que estan sofrint les platges.

L’Alcalde de Daimús ha fet públic els seus pensaments a través de les xarxes socials:

Des del 2002, estan pensant si són prioritaris o no, però bé, si ens fan l’aportació d’arena, podrem parar la regressió uns quants anys més. Encara que no és la solució, però almenys tindrem més arena i podrem gaudir de més espai, i no hi haurà perill per al passeig marítim”.

“És una solució provisional, mentre estudien com resoldre la situació”. “Però, la desil·lusió va vindre, quan en el torn de preguntes,li vaig dir que Quan tenien previst realitzar l’aportació d’arena”

“La resposta va ser, “cuando tengamos partida presupuestaria”, és a dir quan hi haguen diners”.

“Per tant continuarem igual, amb poca arena, amb un perill real per al passeig marítim, i amb la incertesa de què passarà cada vegada que hi ha un temporal. No podem continuar així, les nostres platges han de tindre una actuació prioritària i urgent”.

“Ja que realment estem en un perill imminent de pèrdua d’arena, el que suposaria un gran impacte medi ambiental i una gran pèrdua econòmica, per al nostre municipi”.

Des de Diariserpis també ens preguntem sí, Tal vegada s’hauria d’apel·lar a la ciutadania per què aquesta abandere la reclamació de solucions més allà de les que s’estan fent institucionalment?

Articles relacionats