14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

L’ALCALDE D’ALCOI PRESIDIRÀ EL CONSORCI DE LES COMARQUES CENTRALS AMB DIANA MORANT I ALICIA IZQUIERDO DE VOCALS

Toni Francés, alcalde d’Alcoi,, ha estat elegit president del nou Consorci de les Comarques Centrals, constituït este dimecres a Ontinyent. La comissió executiva, on estaran representats tots els partits polítics per tal de millorar la qualitat de vida dels més de 600.000 habitants, comptarà amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant (PSPV), i la regidora Alicia Izquierdo (Més Gandia) com a vocals.

 

«Més treball, més qualitat de vida i un exemple polític de consens i lleialtat, això és en el que ha de traduir-se el nou Consorci. Els nostres habitants no necessiten noms, ni despeses ni paraules grandiloqüents, és necessari treballar, treballar i treballar perquè són moltes coses les que ens uneixen, però només amb projectes comuns reals i palpables aconseguirem el futur que els habitants dels nostres pobles i ciutats es mereixen», ha declarat l’alcalde d’Alcoi.

El mandat de aquest nous temps queda centrat en quatre objectius bàsics: La creació d’un Consell Econòmic i Social, un CES de les Comarques Centrals; aconseguir finançament per a projectes en comú de desenvolupament econòmic, tant des d’Europa com des dels Governs de Madrid i València; trobar col•laboracions reals entre comarques en el àmbit industrial, comercial, turístic i d’innovació; i posar en valor, sempre des de la unió i el consens institucional, la importància d’un territori, referent econòmic i cultural per a tota la Comunitat Valenciana.

El Consorci vol posar el focus en la promoció econòmica i, sobretot, en els reptes de creació de llocs de treball, una necessitat comuna a tot el territori però, també, en millorar les infraestructures no només de transport sinó també tecnològiques, una realitat imprescindible per a millorar el dia a dia d’empreses i ciutadans.

Igualment, les comarques centrals, han tingut sempre un pes molt important a tota la Comunitat i les seues ciutats i pobles han sigut un referent industrial, turístic, cultural i lingüístic per a molts altres territoris. Francés afegeix: «Representem a ciutats històriques, moltes d’elles capitals industrials, turístiques, referents culturals i lingüístic per a la resta de valencians. Som el cor d’un territori que necessita recuperar la seua essència, dignitat i orgull. Som dones i homes emprenedors, treballadors, honrats i valents, pioners en moltes coses, i això cal compartir-ho i transmetre-ho, recuperant la innovació que sempre ens ha caracteritzat».

El CCCV va ser creat al 1999 i presidit per Alfons Rus en la seua primera etapa, deixant de reunir-se al 2004. Després de 12 anys, un canvi polític a la majoria d’administracions, ha fet possible la reactivació un projecte històric, en una ària que engloba a més de 600.000 persones al llarg de 8 comarques: l’Alcoià, el Comtat, la Foia de Castalla, la Vall d’Albaida, La Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i la Marina Alta.

La composició de la Comissió Executiva és:
PRESIDENT: Antonio Francés Pérez (PSPV)
VICEPRESIDENT PRIMER: Josep Antoni Albert i Quilis (Compromís)
VICEPRESIDENTA SEGONA: Cristina Suñer Tormo (Compromís)
VOCALS: Jorge Rodríguez Gramaje (PSPV), Diana Morant Ripoll (PSPV), Roger Cerdà Boluda (PSPV), Vicent Grimalt Boronat (PSPV), Alicia Izquierdo Sesé (Compromís), David Abad Ruiz (Compromís), Jorge Sedano Delgado (C’s), Carolina Mengual (PP) i Miguel Ángel Lorente López (EU).

Articles relacionats