12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

CARME CHACÓN RENUNCIA A SER REELEGIDA DIPUTADA

 

La que fora ministra de José Luis Rodríguez Zapatero va prendre la decisió de no continuar al Congrés fa un mes i així s’ho va comunicar a l’expresident del Govern al qual, ha dit, se sent “políticament més vinculada”. Este mateix dimecres li ho ha dit al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i al líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Chacón ha presentat la seua renúncia com una “qüestió menor”, tenint en compte, ha dit, la situació que viu el país, abocat a noves eleccions. Quan se li ha insistit perquè aprofundís en els motius que l’han portat a no tornar a optar a un escó ha refusat fer-ho: “Me’ls quede per a mi perquè crec que no són rellevants”.

Quan se li ha preguntat si la seua eixida havia de veure amb discrepàncies polítiques amb l’executiva de Pedro Sánchez, ha respost que ha treballat “molt a gust” en la seua tasca de responsable de Relacions Internacionals, que pensa seguir desenvolupant.

La que fora ministra d’Habitatge i de Defensa ha afegit que “la política pot fer-se des de molts llocs”, no només des del Congrés. “La seguiré fent allà on estiga, tota la vida”, ha recalcat, tot i que vol compatibilitzar-la amb la docència, la seua una altra “vocació”, que ara exercix en la Fundació Ortega Marañón.

“Darrere d’una decisió així raons hi ha moltes”, ha respost després de ser preguntada sobre si ha pesat en la seua renúncia la manera en el qual el PSOE ha afrontat estes negociacions frustrades per a col·locar a Pedro Sánchez a La Moncloa.

Respecte a si podria presentar candidatura per al pròxim Congrés del PSC, Chacón també ha declinat contestar i ha preferit reiterar que està a disposició dels seus companys per a la campanya. Tampoc ha volgut opinar sobre si hi ha d’haver més canvis en les llistes del PSC per a les generals.

Articles relacionats