19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

L’Ajutament de Gandia crea un “catàleg de solucionadors tecnològics” per a les ajudes Next generation 

L’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Gandia posa en marxa un catàleg d’empreses i professionals de Gandia i la Safor, relacionades amb la digitalització, l’eficiència energètica, energies renovables, i la mobilitat sostenible.

L’objectiu d’aquest nou recurs és aproximar aquestes solucions de l’entorn a les persones i empreses que tenen interès en aprofitar-se de les ajudes Next Generation en els àmbits clau de les subvencions del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència amb Fons de la Unió Europea.

Com a referència el catàleg aportaria solucionadors en:

Ajudes per a digitalitzar pimes i negocis de 0 a menys de 50 treballadors, també autònoms, a través de les ajudes del bo del Programa Kit digital per import de 12.000 €, 6.000 € i 2.000 €, en funció del nombre de treballadors i per a negocis de qualsevol sector d’activitat. Uns bons en els quals l’empresa decideix en què invertir i amb quin proveïdor. En aquest programa, Red.es paga directament als proveïdors que la pime tria sense que aquesta haja de fer el desemborsament previ de les quantitats aprovades.

Ajudes per a particulars, de manera individual o en comunitat, puguen implantar instal·lacions per a produir energia (solar fotovoltaica, solar tèrmica o d’energia eòlica) o per a climatitzar espais amb energies renovables (aerotèrmia, geotèrmia,…).

  • En el cas d’ instal·lacions fotovoltaiques de particulars arriben als 600 € per Kw de potència instal·lada amb plusos addicionals, en cas de la incorporació de bateries, la retirada de amiant (si es requereix) o que l’habitatge objecte d’inversió estiga en un municipi de menys de 5.000 habitants. El que ve a suposar entre el 30% al 35% d’estalvi d’una instal·lació mitjana.

Ajudes per a l’adquisició de vehicle elèctric (100%, híbrid endollable o de pila combustible H2) i infraestructures de recàrrega:

  • Les quantitats varien segons el model, la categoria del cotxe i si desballestem de manera complementària el vehicle vell, i poden anar entre els 750 € i els 7.000 € atenent al tipus de model de vehicle i a si el beneficiari és un particular, un autònom o una empresa. En este punt, cal recordar que les ajudes es tramiten i concedeixen si la compra es fa a través dels concessionaris i punts de comercialització de vehicles registrats en IVACE;

  • La instal·lació d’ un punt de recàrrega en el garatge, per part d’un particular, un autònom o una comunitat de veïns, pot suposar una reducció de fins el 70% a través de les ajudes Next Gen. Les ajudes poden arribar a 5.000 € per als particulars, 100.000 € per als autònoms, i 800.000 € per a les comunitats de propietaris o empreses. El percentatge base en el cas de les empreses es situa en el 55% la xicoteta empresa i el 45% la mitjana empresa. Ajudes que cadascun dels beneficiaris pot tramitar, de forma directa, en el IVACE.

Les empreses especialitzades i distribuïdors que comercialitzen i implanten aquest tipus de solucions i que operen en Gandia i comarca es poden localitzar en el catàleg de solucionadors.

Junt aquest catàleg des de l’Oficina de Projectes Europeus de Gandia s’ha programat una sèrie de 8 xerrades divulgatives i 13 tallers pràctics sobre Digitalització i eficiència Energètica per al proper quadrimestre (novembre 2022 – febrer 2023), per a donar a conèixer tant les empreses i agents de La Safor com les solucions que aporten. Tant el catàleg com l’agenda d’activitats és accessible des del web

https://smartcitygandia.com/val/cataleg-agents-solucionadors/

Volem fer una crida a les empreses i professionals que operen en aquests sectors d’activitat i tenen un centre de treball o un punt de venda a Gandia i comarca, i encara no formen part, perquè s’inscriguen en aquest catàleg gratuït.

Recordem que l’oficina de Projectes Europeus per a Ciutadania i Empreses és un servei municipal que ofereix informació i ajuda sobre les ajudes Next Generation i conta amb la col·laboració activa d’associacions i entitats que també inverteixen esforços es promoure la transformació verda i digital del municipi: Federación de Asociaciones de Empresarios de La Safor (FAES), Fira Motor Gandia, Col·legi Territorial d’Arquitectes de Valencia (COTAV) i Col·legi Administradors de Finques València-Castelló.

A partir d’aquest mes de desembre aquesta oficina tindrà dos punts addicionals d’informació en els districtes de Corea i República Argentina, a més de l’ habitual situat en UrbalabGandia.

Articles relacionats