L’AJUNTAMENT DE GANDIA GESTIONARÀ L’OFICINA JOVE AMB PERSONAL PROPI PER ESTALVIAR SIS MIL EUROS MENSUALS

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Laura Morant, ha anunciat el final de la concessió, amb data u de gener, de la gestió externa l’Oficina Jove, que ara s’atén amb personal propi. El PP ha criticat la mesura, ho considera una eliminació de servei, i ha dit que no hi consta cap document de transferència de competències de l’órgan desaparegut a l’Ajuntament.

Morant afirma que el nou govern ha volgut respectar el contracte amb l’empresa que gestionava el servei fins el 31 de desembre passat, mantenint el personal. Des d’aleshores s’està cobrint el servei amb 5 persones: dos tècnics d’animació sociocultural del pla d’ocupació, un altre en pràctiques, el tècnic de joventut i l’assessor del departament. A més, pròximament s’espera incorporar un alumne becat per l’ADEIT.

 

“S’està cobrint l’horari de matí i vesprada amb l’esforç i la il•lusió de totes i tots, perquè no volem realitzar cap despesa econòmica que perjudique la ciutadania fins que no estiguen enllestits els pressupostos de 2016”. I és que Morant ha denunciat que la contracta anterior que va realitzar el PP suposava 6.000 € mensuals a l’Ajuntament, “un preu excessiu i de dubtosa justificació. Així hem detectat, per exemple, un sobrecost de 6.000 € a la darrera Fira de l’Estudiant.

Morant també ha destacat l’excel•lent relació amb el Consell dels Joves de Gandia, “abans inexistent i d’hostilitat fomentat per l’anterior govern i responsables de Joventut. Ara, hi ha fluïdesa, diàleg i treball conjunt amb ells. De fet, en breu hi haurà un sociòleg en pràctiques que per permetrà la realització d’un Pla Jove de la ciutat”.

Pel que fa al Casal Jove de l’Alqueria Laborde, des del govern s’assegura que s’hi han atès totes les demandes de millora i reparacions demanades pel Consell dels Joves de Gandia. De fet, es van incloure dins el Fons d’Inversió per a les Ciutats de la Diputació de València.“Actualment, estem tancant una nova programació amb el Consell del Joves de Gandia. Activitats més atractives, econòmiques i consensuades. Hem eliminat la duplicitat i competència que existia abans”.

D’altra banda, la regidora de Més Gandia ha recordat que el tancament de l’oficina comarcal de l’IVAJ a Gandia, un servei de la Generalitat Valenciana, s’ha fet per tal de racionalitzar els recursos i eliminar la duplicitat. Així, s’ha decidit conveniar els serveis amb els municipis. Nosaltres ja hem sol•licitat l’adhesió i en breu Alcaldia i el director de l’IVAJ signaran el conveni.“Malauradament, l’IVAJ servia només per recol•locar personal amb carnet polític. Ara s’està consensuant amb els diferents consells de Joventut quin model tenir i no només que siga decisió dels polítics”.

En breu, el Departament de Joventut tramitarà el carnet jove, carnet d’alberguista, carnet d’estudiant i carnet de professor, juntament amb la resta de serveis de l’Oficina Jove.

Crítiques del PP

El Grup Municipal Popular, per la seua banda, ha exigit la reobertura immediata de l’Oficina Jove de Gandia i la reincorporació de la seua plantilla. Els populars recorden que el govern del PP va reorganitzar el servei ampliant horaris i activitats, passant d’un cost en la contracta d’uns 275.000 € a 80.000 €. Quan es van realitzar aquests canvis, el PP va rebre crítiques, però en canvi ara es trau pit quan la solució és el seu tancament.

Tancada l’Oficina Jove de Gandia, el Departament de Joventut es queda amb prou faenes amb un servei de mínims prestat pel funcionari municipal, l’assessor del departament, dos treballadors a mitja jornada del Pla d’Ocupació i un estudiant en pràctiques.

Per al Portaveu del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, «les condicions del Departament de Joventut demostren un estat precari del servei”, i acusa al govern de «no apostar pels joves”.

Com recorden els populars, fa dues setmanes es va fer públic el tancament de l’Oficina Comarcal de l’IVAJ.GVA Jove de la Safor-Valldigna, deixant tocat els serveis de Joventut. A aquest anunci es confirma que també l’u de gener, Gandia es va quedar sense Oficina Jove de Gandia, quedant la ciutat sense atenció, orientació, ni activitats juvenils institucionals.

Els populars també denuncien que des del canvi de govern, no es renoven els convenis de la Targeta Jove 12:35 amb negocis i institucions, per a oferir descomptes, ni tampoc s’expedeixen targetes, en haver-se esgotat i no haver sol·licitat noves targetes.

Els populars insisteixen que les funcions pròpies del Consell dels Joves de Gandia, no poden suplir les institucionals i que a més no els consta signatura alguna de cap conveni de col·laboració entre la Generalitat Jove o l’Ajuntament de Gandia, que regule la transferència de competències a l’entitat juvenil.

Et Pot Interessar