21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

LaCasaCalba presenta una nova edició del Festival Hostes 

 

El Festival HOSTES, un clàssic de la programació musical d’hivern a Gandia i les comarques centrals, recupera enguany el seu format prepandèmia amb una aposta clara per la cultura de proximitat, l’escolta atenta i la música feta ‘ara i ací’.

El Festival HOSTES, organitzat per LaCasaCalba, torna a celebrar-se aquest hivern en el Teatre del Raval de Gandia amb una proposta multidisciplinària que obri un finestral a la cultura popular contemporània i de proximitat, reivindicant també la sostenibilitat dels esdeveniments culturals com un element transversal en un context d’emergència climàtica.

Des del 14 de gener i fins al 25 de febrer, el Festival HOSTES oferirà cinc caps de setmana plens de música i cultura popular amb sessions dobles que ens faran viatjar dins d’un colorit ventall de ritmes. Jazz, Mediterrani, Cançó i Fusió són les geografies musicals que vertebraran l’edició d’enguany amb una selecció que barreja artistes més consolidats i veus emergents, la majoria arrelades al País Valencià i en la nostra llengua.

“En un moment en què el soroll i la velocitat ens imposen el seu frenesí, volem reivindicar l’escolta atenta i la cultura popular que ens connecten amb el territori”, explica Francesc Burgos, director creatiu de LaCasaCalba.

Els grups ‘Javier Navas Quintet’ i ‘Autòctone‘ obriran les HOSTES 2023 amb la primera sessió doble, dissabte 14 de gener, dedicada exclusivament al Jazz contemporani. Dos setmanes més tard, dissabte 28 de gener, els grups ‘Besarabia‘ i ‘Aigua’ oferiran el seu so més mediterrani, entrellaçant tradició i modernitat per transportar-nos des del País Valencià fins als Balcans. Dissabte 11 de febrer, les veus d’Esther i Clara Andrés ompliran l’escenari amb una sessió doble dedicada a la Cançó, i, per últim, el 24 de febrer, la cantautora asturiana Marisa Valle serà l’encarregada de tancar aquesta edició de l’HOSTES amb la seua combinació personal dels ritmes electrònics i el folklore asturià.

Durant el Festival, el hall del Teatre del Raval també acollirà una exposició fotogràfica amb les instantànies capturades pel fotògraf gandià Ramón Santamaría, que reflecteixen alguns dels moments més emocionants de la darrera edició de l’HOSTES i que inclou una menció especial a Pau Riba amb imatges del concert homenatge celebrat l’any passat al Teatre del Raval.

A més, aquest 2023 el festival recupera el format habitual prepandèmia amb el gastroespai, que romandrà obert durant els concerts per oferir tapes solidàries d’autor, de la mà del cuiner i filòsof Pep Solà i el col·lectiu Ca Saforaui, impulsors d’un nou menjador popular a la ciutat de Gandia.

noname 1 scaled

Aquesta edició del Festival HOSTES compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, la Direcció General de Política Lingüística i el Teatre del Raval de Gandia.

Articles relacionats