12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

LaCasaCalba afronta un nou repte amb l’espectacle sonor ‘PULL&PLAY’

– LaCasaCalba busca persones sordes per a crear l’espectacle sonor ‘PULL&PLAY’

– ‘PULL&PLAY’ s’exhibirà en el marc del 6é RRRR! Festival d’Art i Reciclatge que se celebrarà al Teatre del Raval de Gandia al mes d’octubre

LaCasaCalba ha posat ja en marxa, a través de la Companyia Sonora, l’últim projecte cultural anomenat ‘PULL&PLAY’, una ambiciosa proposta pensada exclusivament perquè la comunitat sorda s’inicie en el procés creatiu escènic. El grup ja ha començat a treballar amb membres de l’Associació de Persones Sordes de Gandia (ASPESORGA) però està obert a totes aquelles persones amb discapacitat auditiva de la comarca que vulguen sumar-se a l’experiència.

PULL&PLAY’ és la producció pròpia de l’edició de 2021 del RRRR! Festival d’Art i Reciclatge que organitza LaCasaCalba i ha estat seleccionada en el programa Art for Change de la Fundació La Caixa entre més de 300 propostes d’àmbit estatal i en el programa de Residències Artístiques Graners de Creació. Es tracta d’una mutació artística per tal d’aconseguir un espectacle sonor inclusiu a partir del silenci, les vibracions, els gestos i la creativitat dels mateixos convidats.

Les persones sordes treballen en simbiosi amb el col·lectiu artístic Companyia Sonora, format a propòsit d’aquesta nova aventura per l’artista escènic, ambientòleg i activista cultural, Francesc Burgos; Cento Carbó, músic i pedagog; l’inventor i luthier musical de reciclatge, Ángel Di Stéfano; i Ruth Palonés com a directora d’escena.

La nostra intenció és que tinga el major impacte social. És per això que, tot i treballar colze a colze amb ASPESORGA, hem obert la porta a la resta de la comunitat sorda, tant de la Safor com de la resta de comarques valencianes”, explica Francesc Burgos, coordinador del projecte.
La campanya d’inscripcions estarà oberta fins el dia 24 de juny a la pàgina web https://pullandplay.org/.

SOBRE L’ESPECTACLE

El joc creatiu es desenvoluparà a través del so de les màquines sonores construïdes, les quals seran manipulades en diferents etapes, escenes i moviments. Tot açò amb una clara vocació inclusiva, performàtica i interactiva entre els participants.

PULL&PLAY’ busca no sols el gaudi musical i del fet artístic en general sinó també l’apoderament que esdevé amb el procés de creació i la seua efectiva inclusió en l’espectacle resultant. El gest es convertirà en so, el so esdevindrà llum i la llum, moviment.

La línia constructiva de les màquines sonores de reciclatge està basada en el concepte de “corda que acciona mecanisme que sona”, com el d’una campana, però amb diferents materials i artefactes, els quals abans foren residus o objectes quotidians. El repte està a adaptar-les al món sensorial de les persones sordes i crear dinàmiques al voltant del joc, l’experimentació i la comunicació no-verbal amb les quals s’aconseguisca integrar a tota classe de públic.

LaCasaCalba afronta un nou repte amb lespectacle sonor ‘PULLPLAY

PULL&PLAY’ s’estrenerà durant el 6é RRRR! Festival d’Art i Reciclatge que es durà a terme del 13 al 28 d’octubre al Teatre del Raval de Gandia.

SOBRE LACASACALBA

LaCasaCalba és un projecte cultural amb arrels a la Safor i a la Valldigna, que compta amb quasi dos dècades de trajectòria en l’organització d’esdeveniments culturals, principalment relacionats amb la música i les arts escèniques, sota criteris de sostenibilitat, proximitat, participació i diversitat cultural. També gestiona, des de fa 8 anys, el Teatre del Raval de Gandia, l’únic espai escènic independent més enllà de la ciutat de València.

Articles relacionats