22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

La Festa de l’Esport de Tavernes ret homenatge a més de 100 esportistes 

La plaça de l’escriptor Rafael Chirbes va acollir ahir de vesprada la 21a Festa de l’Esport, un esdeveniment organitzat per la Regidoria d’Esports que ret homenatge als i les esportistes de la ciutat més destacats i destacades durant la temporada i reconeix el treball dels clubs i associacions esportives de Tavernes. L’acte, presentat pel periodista valler Xavier Alberola, va reunir al voltant de 300 persones i va comptar amb el protocol sanitari corresponent.

Aquesta edició, tan especial per la pandèmia que va obligar a ajornar la festa del 2020, ha guardonat a un total de 95 esportistes en l’àmbit de clubs com a reconeixement als seus èxits aconseguits i l’esforç fet en una temporada tan difícil. També s’han realitzat 10 mencions honorífiques als esportistes que han tingut major èxit en les competicions autonòmiques o estatals. Entre els nominats honorífics es troben Blai Sala, campió provincial i autonòmic de pilota valenciana; Ximo Torres, atleta campió provincial en 400 metres llisos i campió autonòmic en 800 metres llisos; Pedro Torres, campió autonòmic Màster en 800 metres llisos; Enric Borràs, 3r provincial en la categoria Màster en 3000 i 5000 metres llisos i campió autonòmic Màster en 3000 metres obstacles; així com José Enguix, campió autonòmic en 5.000 metres llisos en la categoria Màster.

Així mateix, han obtingut una menció honorífica l’equip Benjamí B, l’Aleví C i l’Infantil C de la UE Tavernes per proclamar-se campions de les seues categories. El primer equip de la UE Tavernes, que milita en Preferent, també ha rebut aquest reconeixement pel subcampionat de lliga i la classificació per a la promoció d’ascens a Tercera RFEF.

A més, s’ha fet una menció honorífica a títol pòstum a José Nieto, com a membre de la directiva del Club San Huberto de pesca i caça, ja que l’associació va renunciar el passat any a la subvenció del conveni signat amb l’Ajuntament per tal de contribuir a la compra de material contra la COVID-19.

Per tancar la Festa de l’Esport, es van realitzar dos nominacions especials. La primera d’elles destinada a un dels fundadors i president del Centre Excursionista de Tavernes i vinculat a l’esport de la muntanya des de sempre, Vicent Felis Bosch. Algun dels seus èxits han sigut la pujada als cims de 5.000 i 6.000 metres d’altura als Alps i als principals cims nacionals com l’Aneto. La segona nominació especial va ser per a l’empresa de subministraments industrials Decofer, per la voluntat de promocionar i col·laborar desinteressadament amb les activitats esportives de Tavernes, un guardó que va recollir el seu gerent, Antonio Rodríguez.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, va fer extensiu l’agraïment “a tots i totes les esportistes de Tavernes per ser un exemple durant la pandèmia. Som una ciutat esportiva, amb un entorn envejable que ens permet acollir qualsevol competició i des de l’Ajuntament donarem sempre suport a l’esport a tots els nivells”.

La regidora d’Esports, Lara Romero, va afegir que “els i les premiades són els ambaixadors de tot l’esport valler, transmissors de valors com la companyonia, el respecte i la superació. Vull agrair tot el treball fet per l’àrea d’Esports i pels clubs esportius en una temporada tan difícil, un esforç que ha permés que l’esport a Tavernes continue sent un eix fonamental del dia a dia”.

Articles relacionats