18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

L’absurda violència entre joves

DIARI SERPIS           

Ens sorprenen ja massa a sovint notícies de joves que moren en baralles absurdes a les portes d’una discoteca, però la mort d’un jove de Vilallonga en una baralla a Xaló la nit d’este darrer diumenge ens cau massa prop com per no dedicar una reflexió a unes actituds irracionals amb conseqüèncias tan tràgiques.

Álex tenia 24 anys, era veí de Vilallonga, i traballava, com molts altres veïns de Vilallonga, a la coneguda multinacional de rebosteria de la població. Tenia pares i un germà menut. Diumenge va anar a una discoteca de Xaló amb la intenció de divertir-se amb amics, com fan gran part dels joves, i es veu embolicat en una baralla que acaba amb el seu cos inert estès a la carretera. Tant fa el motiu de la baralla, la pregunta és perquè en eixe context brolla la part més irracional de l’ésser humà per a acabar a colps de peu amb la vida d’un congènere.  

Ha deixat de ser l’oci una activitat innòcua? Per què no podem deixar els nostres joves anar a divertir-se amb la tranquil·litat de que tornaran sans i estalvis? Per què es barallen els joves? Per què es desencadena eixa agressivitat? Quins factors hi intervenen? Com es pot evitar?

És una mort absurda, gratuïta, i sense sentit, com moltes altres, però aquesta més. Aquesta baralla ha acabat de forma tràgica, però les baralles entre joves a zones d’oci han esdevingut tan habituals que caldria prendre mesures en tots els ordres, en l’acció legislativa, en l’educació, en el policial, en el preventiu, en el psicològic… No es pot entendre que hi haja cap motiu per a que esclate la violència en espais d’oci, però menys encara es pot entendre que eixa violència siga tan extrema que cause víctimes mortals. 

Articles relacionats