18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Labora publica una bateria d’ajudes per a facilitar l’accés al mercat laboral de persones desocupades 

 

– El DOGV recull ajudes i subvencions per a fomentar la contractació que podrien beneficiar a aproximadament 6.300 persones desocupades de la nostra Comunitat.

– Per a formar part d’aquests programes és imprescindible que les persones destinatàries estiguen donades d’alta en Labora

Labora ha publicat una bateria d’ajudes per a facilitar l’accés al mercat laboral de les persones desocupades de la Comunitat Valenciana a través d’entitats locals i d’empreses.

Així, el DOGV de hui recull ajudes i subvencions per a fomentar la contractació que podrien beneficiar a aproximadament 6.300 persones desocupades de la nostra Comunitat.

En concret, en el marc del programa Avalem Joves que té per objectiu donar suport a la inserció laboral de les persones menors de 30 anys, s’han publicat les ajudes Avalem Joves Plus (EMPUJU).

A través d’aquesta subvenció quasi 1.200 joves tindran l’oportunitat de treballar en entitats locals. Aquesta ajuda se suma a la que es va publicar dilluns passat i que ofereix incentius econòmics de més de 25.000 euros a les empreses valencianes que incorporen a la seua plantilla talent jove. Es tracta de les ajudes (ECOGJU) que busquen fomentar la contractació indefinida per part d’empreses de la Comunitat de persones joves de menys de 30 anys amb qualificació professional reconeguda. Aquestes ajudes comptaran amb el finançament de la Unió Europea.

D’altra banda, s’han publicat ajudes que fomenten la contractació de persones d’almenys 30 anys en el marc de Avalem Experiència. A partir del dilluns s’obri el termini perquè les entitats locals puguen sol·licitar les ajudes EMERGEIX per a contractar persones desocupades que facen tasques de conservació de les muntanyes.

Aquestes ajudes permetran la contractació de persones desocupades per les 269 corporacions locals de la Comunitat Valenciana seleccionades per l’Agència Valenciana d’Emergències. Les subvencions tenen l’objecte de realitzar actuacions que mitiguen o reduïsquen un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d’extinció. Labora calcula que aquesta subvenció beneficiarà a 1.400 persones desocupades.

Avalem Experiència

També dins del pla Avalem Experiència s’ha posat en marxa el programa de subvencions Explus que permetrà que 1.550 persones de menys de 30 anys treballen al seu ajuntament durant dotze mesos. Avalem Experiència també contempla ajudes per a les empreses.

El programa ECOVUL que s’ha publicat hui en el DOGV. Aquestes ajudes dirigides a entitats ocupadores de naturalesa privada, incloses les persones treballadores autònomes, amb centre de treball en la Comunitat Valenciana, per a la contractació de Persones en situació o risc d’exclusió social, acreditats pels Serveis Socials de qualsevol administració pública, persones desocupades de llarga duració, persones majors de 50 anys. o persones amb diversitat funcional.

Avalem Dones

Finalment, Labora ha publicat un pla de subvencions dirigit de manera específica a fomentar l’ocupabilitat de les dones (Avalem Dones). Gràcies a aquestes subvencions, els municipis amb majors taxes d’atur de la Comunitat podran realitzar contractes d’un any a dones desocupades.

Cal recordar que per a ser seleccionada en aquest i altres programes de Labora és imprescindible estar donada d’alta en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació 

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat a la disposició de la ciutadania una newsletter on les persones inscrites reben informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. 

Articles relacionats