16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

La via fèrria entre les estacions de Cullera i Gandia es duplicarà

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto ha valorat aquest matí el fet que els pressupostos de l’Estat d’enguany contemplen una partida de 67,2 milions d’euros per al de duplicació de la via fèrria entre les estacions de Cullera i Gandia.


La primera autoritat municipal ha incidit a fer que, contràriament al que va ser publicat en el seu moment, el contracte d’obra no havia sigut anul·lat, sinó que estava suspés a l’espera que es realitzara la corresponent i preceptiva Declaració d’Impacte Ambiental de la infraestructura.

Jose Manuel Prieto lAlcalde de Gandia parlant amb els mitjans de comunicacio fotografia Alex Oltra
Jose Manuel Prieto, l’Alcalde de Gandia, parlant amb els mitjans de comunicació, fotografia Àlex Oltra


“Era lògic que si no es disposava d’aquesta declaració el contracte estiguera administrativament en suspensió” va declarar Prieto qui ha recordat que es va mantenir una reunió en el Misteri de Transició Ecològica per a accelerar aquesta Declaració d’Impacte Ambiental amb la finalitat d’agilitzar l’actuació en el tram Cullera-Gandia”.

“Al juny ja afirmàrem que les explicacions del Ministeri no ens havien convençut i per això vam fer les gestions corresponents perquè, una vegada que estigueren tots els informes, es remetera a la Direcció de Ferrocarrils del Ministeri de Foment una proposta de desdoblament”.

Finalment, l’alcalde va qualificar de “vital” la infraestructura per a fer més competitiu i ràpid l’itinerari de Rodalia a més de “preparar-nos per al possible nus que puga haver-hi en el futur amb el Corredor Mediterrani, tant per a les mercaderies com per a les persones i les nostres empreses”.

Articles relacionats