23.8 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

La UPV i l’Ajuntament uneixen esforços per a plantejar un projecte pilot contra la regressió de la costa valenciana 

 

• L’alcalde Sergi González i el primer tinent d’alcalde, Josep Llàcer, s’han reunit amb el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, per a tractar el greu problema de regressió en la costa valenciana i valorar els avanços tècnics i solucions que plantegen catedràtics de la UPV

• L’Ajuntament s’ha oferit perquè s’execute en les platges de Tavernes un projecte d’investigació per a frenar l’erosió de la costa, una proposta que serà elevada a les Corts Valencianes i que haurà de comptar amb el vistiplau de Costes

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la Universitat Politècnica de València (UPV) uneixen esforços amb l’objectiu de frenar la regressió de la costa, i trobar solucions als greus problemes que pateixen el litoral valencià i mediterrani. L’Ajuntament s’ha oferit perquè s’execute un projecte pilot d’esculls marins artificials a les platges de Tavernes, els quals disminuirien la força dels corrents marines i frenarien la forta regressió de l’arena.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i el primer tinent d’alcalde, Josep Llàcer, han mantingut hui una fructífera reunió amb el rector de la UPV, José E. Capilla, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, la vicerectora Maria Esther Gómez, i els catedràtics especialitzats en esculls regeneradors contra l’erosió de les platges Vicent Esteban Chapapría, Josep Serra i Josep Medina.

Així, la UPV i l’Ajuntament aprofundiran en les possibles solucions plantejades envers els avanços tècnics assolits per la universitat per a elevar la petició d’execució del projecte pilot en Tavernes a les Corts  Valencianes. Aquest plantejament inicial del projecte haurà de ser autoritzat pel Ministeri de Transició Ecològica i la Demarcació de Costes, els organismes competents en la protecció de la costa.

Després de la reunió, s’ha fet una visita al laboratori universitari de Ports i Costes per a veure de primera mà els avanços que en aquest camp està desenvolupant la UPV, tot un referent mundial en solucions d’esculls marins, unes solucions que es podrien implantar a les platges de Tavernes com a projecte d’investigació per a trobar una solució global a tota la costa mediterrània.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat que “reunions tan importants com la de hui evidencien que el problema de les platges de Tavernes està clarament en l’agenda política valenciana i estatal, un fet que esperem que ens ajude a comptar amb la solució definitiva com més aviat millor. L’Ajuntament explora totes les vies possibles per tal de protegir la costa vallera i reivindicar actuacions al Ministeri de Transició Ecològica”.

Articles relacionats